První derby sezony. Sparta jede pro body do Edenu

Sport Sport
19. 8. 2011 12:31
Slavia - Sparta, začíná se v 17:00 v Edenu

Praha - V pátek se v letošní sezóně poprvé odehraje zápas, které má nad jiné rád trenér Vladimír Růžička. Jde v nich totiž pokaždé o to, kdo v Praze povládne hokeji.

Do Edenu v rámci European Trophy zavítá Sparta Praha.

Zápas začíná v pět odpoledne a týmy do něj nastoupí v podobném rozpoložení, v jakém odehrály celou loňskou sezonu.

Zatímco Sparta se vůbec neprobojovala do play-off, Slavia naopak překvapivě s papírově slabším a hlavně levnějším kádrem dojela vyřazovacími boji až do semifinále.

Čtěte také:

Kladno statečně válčilo s Ufou, rozhodl až Sušinskij
Litvínovské Chemiky bude místo Benziny pohánět Verva

Také v European Trophy se zatím víc daří sešívaným. Sparta na rozdíl od nich má na svém kontě pouze tři porážky.

Na ledě by se proti klubu, v němž loni hrál, měl představit znovuobjevený slávista Tomáš Kůrka. "Ze Slavie jsem nikdy neměl odcházet. Bylo mi tu dobře a mám pocit, že jsem si toho nevážil. Uplynulá sezona mi proto dala lehce za vyučenou," prohlásil Kůrka pro oficiální internetové stránky svého klubu, HC Slavia Praha.

Pravděpodobné sestavy:

Slavia Praha: Kopřiva - Šulc, Kadlec, Vašíček, Roth, Krejčík, Kuboš, Špelda - Tomica, Svoboda, Kůrka - Sklenář, Růžička,: Krenželok - Poletín, Jelínek, Micka - Čermák, Hertl, Endál (D. Jaškin).
Sparta Praha: Pöpperle - Hanzlík, Kasík, Milam, Sersen, Krstev, Philipp, Veselý, Kučný - Rachůnek I., Broš, Tenkrát - Lapšanský, Bližňák, Ton - Treille S., Foster, Treille Y. - Rachůnek T., Luňák, Přibyl.

 

Právě se děje

Další zprávy