Tečka za extraligou: Boleslav stáhla žalobu za odečty

Sport Sport
21. 4. 2011 14:18
Středočeský klub upustí od stížnosti na odečet bodů
Mladá Boleslav se i navzdory odečtům nakonec v extralize udržela.
Mladá Boleslav se i navzdory odečtům nakonec v extralize udržela. | Foto: ČTK

Praha - Hokejový tým Mladé Boleslavi nakonec stáhne svoji žalobu na vedení extraligy kvůli bodovým odečtům z nedávno skončené sezony O2 extraligy.

Píše se to v prohlášení, které má Aktuálně.cz k dispozici.

Loňská sezona extraligy, kterou nakonec vyhrál Třinec, tak nejspíš napsala svoji definitivní tečku.

Čtěte také:

Boleslav zvládla sedmý zápas a zachránila extraligu
Boleslav se obrátila s ´registrační kauzou´ na soud

Bruslařský klub kvůli řádně neohlášeným, a tudíž nepovoleným startům dvou hráčů v úvodu sezony přišel rozhodnutím šéfa extraligy Stanislava Šulce o dvaadvacet bodů. Z průběžně šesté příčky se propadl na poslední místo a svoji příslušnost k extraligové elitě nakonec musel hájit v baráži. Již v průběhu sezony se ale snažil rozhodnutí APK nejprve u odvolací komise a poté u soudu zvrátit.

"Jak jistě víte, podal náš klub u příslušného soudu žalobu na určení neplatnosti rozhodnutí ředitele APK a odvolací komise APK k takzvané registrační kauze. Cílem této žaloby i požadovaného předběžného opatření bylo vrácení 22 bodů, které byly našemu klubu v této kauze odebrány. Důvod je jasný, nechtěli jsme extraligu opustit," píše se v prohlášení.

Foto: ČTK

Těsně poté, co si Mladá Boleslav svoji extraligovou příslušnost zajistila v sedmém zápase baráže s Ústím nad Labem, ovšem nastoupil středočeský klub cestu smíru.

"Dobře si ale uvědomujeme, že jsem součástí extraligy, a proto oznamujeme, že v nejbližších dnech vezme klub podanou žalobu zpět a nebude požadovat soudní přezkoumání vydaných rozhodnutí. Tím považujeme administrativní kauzy týkající se našeho klubu za uzavřené," uzavírá zpráva.

Klub ústy šéfa Cyrila Suka zároveň také pro Aktuálně.cz uvedl, že se chystá zaplatit třímilionovou pokutu, nařízenou za neúplnou situační zprávu, kterou na ni vedení extraligy uvalilo na konci loňského kalendářního roku. Mladoboleslavští by ji měli uhradit do 30. dubna.

 

Právě se děje

Další zprávy