Malík: Dosáhli jsme svého maxima, možná ho i překonali

Jaroslav  Šindelář Jaroslav Šindelář
13. 4. 2011 15:00
Malík se zastal prý neprávem vyloučeného Ujčíka

Třinec - Nejzkušenější vítkovický obránce Marek Malík, který po příchodu z NHL odehrál za ostravský tým poprvé kompletní sezonu, hodnotil uplynulý extraligový ročník z pohledu Vítkovic za velice úspěšný.

A to přesto, že Vítkovice podlehly ve finále play off tradičnímu krajskému rivalovi z Třince 1:4 na zápasy, a podruhé v řadě tak zůstaly těsně pod vrcholem.

Čtěte také:
Třinec slaví historický triumf. Poprvé vyhrál extraligu
Růžička: Nároďák? Zeptejte se kouče. Teď se bude slavit

"Tenhle tým dosáhl na své maximum, možná ho i překonal. Máme v kabině kluky, co hrají první ligu, a přesto jsme se opět dostali do finále. Uhráli jsme krásné druhé místo, a i když nás teď mrzí, že jsme prohráli, později to doceníme. A myslím, že i fanoušci," řekl novinářům po posledním zápase série pětatřicetiletý obránce, který v NHL strávil 13 sezon.

Marku, jak jste si užíval toho, že vašemu týmu po zápase aplaudoval celý třinecký stadion?
Je tady maximální rivalita, jaká může mezi dvěma týmy být, i zápasy v základní části byly výborné jak herně, tak atmosférou. Nemohl jsem si ji vynachválit, připadalo mi, jako bych hrál doma. Klobouk dolů před místními, ale i našimi fanoušky. Ta série byla ozdobou play off i hokeje vůbec.

Ladislav Kohn (vlevo) a Marek Malík v souboji před Romanem Málkem
Ladislav Kohn (vlevo) a Marek Malík v souboji před Romanem Málkem | Foto: Marian Ježowicz

Jak jste vnímal moment, kdy byl vyloučen Viktor Ujčík do konce utkání za potyčku na konci první třetiny?
Neviděl jsem, co se stalo, ale stojím za ním. Viktor je hrozně dotčený, stojí si za svým, že faul na nějakých pět minut a do konce utkání to určitě nebyl. Já jsem to sice neviděl, ale jestli to nebylo tak brutální, jak nám říkal, tak je to zbytečné zasáhnutí do celé série.

A jak mu bylo, když se trest od rozhodčích v úvodu druhé třetiny dozvěděl?
Bylo vidět, jak je skleslý. Viktor je jeden z nejférovějších a nejupřímnějších hráčů, které znám. Kdyby něco udělal, na rovinu by řekl, že to byla blbost a klukovina.

Vy jste za ním po zápase šel do kabiny, aby se rozloučil s fanoušky...
Myslím, že Viktor byl lídr mužstva, jak v kabině, tak na ledě. Je součástí tohoto týmu a trochu nás mrzelo, že jsme na něj na začátku trochu zapomněli, proto jsme to chtěli napravit. On by při závěrečném loučení s fanoušky rozhodně neměl chybět.

Převládá ve vás tedy spíš zklamání, nebo radost z povedené sezony?
V průběhu sezony nás postihly různé odchody a zranění, snažili jsme se však držet při sobě. To se nám vyplatilo v základní části i play off, a proto jsme tak chtěli celý ročník i zakončit.

 

Právě se děje

Další zprávy