ŽIVĚ Třinec - Vítkovice 5:1, Oceláři jsou hokejovými mistry

Aleš Vávra Aleš Vávra
12. 4. 2011 18:50
Utkání se hraje v třinecké Werk aréně od 17:10
Petr Punčochář blokuje střelu Martina Růžičky, přihlíží Denis Rehák
Petr Punčochář blokuje střelu Martina Růžičky, přihlíží Denis Rehák | Foto: Marian Ježowicz

Minuta po minutě

- Dobré pozdní odpoledne, vítejte u online reportáže z finálového zápasu hokejové extraligy mezi Třincem a Vítkovicemi. Oceláři Třinec budou mít v pátém utkání série výhodu domácího prostředí. Úvodní buly je na programu v 17:10. 

- Domácí mají k dispozici druhý mečbol, v sérii hrané na čtyři vítězství totiž vedou 3:1 na zápasy. Oceláři nejprve vyhráli obě domácí utkání (5:2 a 2:0) a pak i třetí zápas ve Vítkovicích (4:1). Čtvrté utkání už mohlo rozhodnout o titulu, nervy drásající klání ale nakonec zvládly lépe Vítkovice, které vyhrály 5:4 po samostatných nájezdech. 

- Před Vítkovicemi stojí přetěžký úkol. Otočit sérii ze stavu 0:3 se totiž v historii play off ještě nikomu nepodařilo. Navíc v Třinci hosté prohráli všechny čtyři zápasy letošní sezony. 

- Nejproduktivnějšími hráči finálové série jsou na třinecké straně Martin Růžička, který nasbíral 6 bodů za dva góly a čtyři asistence, a na straně Vítkovic Petr Vrána. Ten si připsal dvě branky a dvě asistence. 

- HC Vítkovice Steel: Málek - Vosátko, Malík, Ovčačík, Ficenc, Punčochář, Bartoň - Huna, Burger, J. Sýkora - Pohl, Vrána, Klimek - Šedivý, Strapáč, Káňa - Ujčík, Húževka, Hlinka  

- HC Oceláři Třinec: Hamerlík - Hrabal, Zíb, Krajíček, Lojek, Richter, Seman - M. Růžička, Bonk, Varaďa - D. Květoň, Kohn, Polák - Hrňa, Peterek, Adamský - Zagrapan, Polanský, Koudelka  

- Hlavními rozhodčími jsou Orság a Baluška, na čárách budou Charvát a Kalivoda. 

00:01 Utkání právě začalo. 

00:26 Třinečtí hned v první minutě chybovali při střídání, hráli v šesti a Vítkovice tak mají výhodu první přesilové hry. 

01:39 Třinec vede 1:0. Martin RŮŽIČKA ujel v oslabení, z úhlu postupoval sám na Málka a úžasnou střelou přímo do šibenice posílá Oceláře do vedení. 

02:12 A je bleskově vyrovnáno 1:1! Ctirad OVČAČÍK krásně trefil přihrávku Pohla a Vítkovice tedy přece jen využívají první přesilovku. 

02:58 Ošetřován je vítkovický Jan Káňa, který dostal ve středním pásmu tvrdý hit od Kohna. Na ledě je spousta krve. Kohn dostal od rozhodčích trest na pět minut plus do konce utkání. 

02:58 Vítkovice mají ideální možnost jít v dlouhé přesilovce do vedení. 

04:38 Domácí teď ve vlastní přesilovce zahráli zakázané uvolnění. Přesilová hra jim zatím příliš nevychází. 

05:08 Vítkovice se nemohou usadit v útočném pásmu, nyní je zastavil ofsajd. 

05:18 Po nenápadné akci se sám před Hamerlíkem ocitl slovenský útočník Vítkovic Húževka. Mířil na lapačku svého krajana a jen o pár centimetrů minul levý horní roh jeho branky. 

06:47 Vosátko nebezpečně vypálil na třineckou klec, Hamerlík zasáhl, přestože měl zakrytý výhled. 

07:14 Zraněný mladík Káňa je zpět na vítkovické střídačce a připraven do hry. 

07:58 Aktivní Húževka zatáhl kotouč po pravém křídle a před brankou marně hledal své spoluhráče. Pětiminutové oslabní Oceláři přečkali, hraje se v pěti na obou stranách. 

08:45 Hrát se bude ve čtyřech. Za vzájemný souboj si jdou sednout vítkovický Strapáč a třinecký Krajíček. 

10:03 Ve hře čtyři proti čtyřem se hraje nahoru dolů. Pěknou individuální akci předvedl nejprve vítkovický Burger a pak na druhé straně Bonk. Ten střílel bekhendem, Málek ale vyrazil. 

12:02 Krásná akce Třince. Polanský parádně našel Poláka, který se snažil zasunout puk za beton Málka. Vítkovický brankář ale včas zareagoval a nenechal u své pravé tyčky ani centimetr prostoru. 

12:50 Oceláři teď vystupňovali svůj tlak, zatím se ale nedočkali odměny v podobě vedoucího gólu. 

13:14 Třinecký bojovník Varaďa si najel do útočné třetiny a bombou vyprášil Málkův hrudník. 

13:44 Přesilovku si zahrají domácí. Trnka se rozčiluje, ale není mu to nic platné, musí na trestnou lavici za nebezpečnou hru vysokou holí. A dostává dokonce 2+2 minuty. 

14:09 A Třinec bude hrát pět na tři! Sýkora podrazil Květoně. 

14:40 Třinecký zámek je velmi spolehlivý a gól visí ve vzduchu. Zíb nabil Hrabalovi, jeho rána ale Málka nepřekvapila. 

15:35 Málek si připsal další tři zákroky, chytil střelu Hrabala, vyrazil pokus Květoně a pak zlikvidoval i další pokus hokejistů Třince. 

17:25 Třinec neproměnil dvojnásobnou přesilovku, velký tlak ale má i v menší početní výhodě. Málek i obránci mají co dělat, aby odolali. 

17:45 Polanský naservíroval z rohu puk Varaďovi, ten pálil z voleje a minul. 

18:13 Třinec vede 2:1! Chybu udělal vítkovický obránce Bartoň, který na modré čáře upadl, domácí postupovali tři na jednoho a útočník David KVĚTOŇ trefil přesně nad lapačku vítkovického brankáře. 

18:40 Odpovědět mohl Viktor Ujčík, rána z pravého kruhu mu ale vůbec nesedla. 

19:37 Třinečtí teď výborně bruslili a šanci si vypracoval zkušený Peterek. Ten pěkně vystřelil švihem a našel lapačku Romana Málka. 

20:00 První třetina skončila. Po siréně se ještě vítkovický Ujčík divoce sápal na Květoně, rozhodčí ale potyčku nepřipustili. 

- Páté finále měla dramatický úvod, když Vítkovice v přesilovce nejprve inkasovaly a poté vyrovnaly. Rozdílový gól pak Třinec dal po velké chybě obránce Bartoně. 

- Viktor Ujčík nakonec za protesty dostal trest ve hře a dnes už si nezahraje. Třinec tedy zahajuje druhou třetinu pětiminutovou přesilovkou. 

20:01 Druhá třetina začala. 

21:19 Josef Hrabal předvedl parádní akci, kterou zakončil střelou od modré čáry. Málek byl připraven. 

22:50 Vítkovičtí se zatím brání velmi úspěšně, Třinec se nemůže dostat do svého obvyklého přesilovkového tlaku. 

23:28 Výborná střela Davida Květoně, který si pěkně od mantinelu nabruslil na střed a bombou zasáhl Málkovo rameno. 

25:02 Hosté jsou v plném počtu, pětiminutovou výhodu jednoho bruslaře na ledě tedy nevyužili ani Oceláři. 

26:43 Třinec už vede 3:1, prosadila se čtvrtá formace. Nahození Josefa HRABALA překvapilo Málka a proklouzlo mu skrz výstroj do sítě. 

28:23 Domácí diváci už zpívají oslavné chorály, Třinec je blízko historickému mistrovskému titulu. 

29:44 Po delší době se v permamenci ocitl také domácí brankář Hamerlík, pohotovou střelou ho vyzkoušel Klimek. 

30:10 Hra se hned přestěhovala na druhou stranu, kanonýr Růžička si dojel puk, který se před vítkovickou branku odrazil od zadního majitelu a Málek se už už díval za sebe. Čtvrtý gól ale prozatím neinkasoval. 

31:03 Polák je na trestné lavici, Vítkovice si zahrají v početní výhodě. 

33:03 Třinec si s přesilovkou Vítkovic hravě poradil, Polák už je na ledě a hraje se v plném počtu. 

33:15 V nebezpečném prostoru před Hamerlíkem operoval vítkovický Strapáč, pečliví obránci Ocelářů mu ale nenechali místo na důrazné zakončení. 

33:51 Superrychlý únik po levém křídle teď předvedl třinecký mladík Jakub Orsava. Prohnal se kolem obránce Malíka, zkoušel blafák, ale brankář Málek předvedl vynikající zákrok. 

34:33 Podobně vydařenou akci předvedl na druhé straně Peter Húževka, který se dostal až před třineckou branku. Také Hamerlík ale vytáhl důležitý zákrok. 

35:15 A do třetice obrovská šance. Znovu mohl skórovat Třinec, Adamský jel od modré čáry úplně sám na Málka. Vítkovického brankáře zkusil prostřelit, což se mu nepovedlo. 

37:30 Třinec střílí krásný gól a vede už 4:1! Dva na jednoho postupovali Zagrapan s Hrňou, prvně jmenovaný přihrál přes celou šířku kluziště a HRŇA parádním volejem trefil volný kout vítkovické klece. 

38:37 Puk se nevypočítatelným způsobem odrazil do prostoru mezi kruhy před brankou Ocelářů, Sýkorovi však do střely obětavě skočili hned dva hráči Třince. 

19:45 Krajíček vypálil tvrdě po ledě, Málek si připsal další z řady zákroků. 

40:00 Druhá třetina je za námi. 

- Oceláři svého soupeře ve druhé části hry jasně přehráli, vstřelili dvě branky a jsou velmi blízko historickému úspěchu. Vítkovice se proti nadšeně hrajícím domácím budou prosazovat jen velmi těžko. 

40:01 Začala třetí třetina utkání. 

41:00 Vítkovice začaly tlakem a operovaly v obranném pásmu Třince. Káňa se ocitl sám před Hamerlíkem, puk ale nedokázal ze vzduchu usměrnit na branku. 

43:01 Vítkovičtí obránci chybou umožnili Růžičkovi dostat se před Málka. Suverénně nejproduktivnější hráč play off tentokrát gólovou šanci spálil. 

45:18 Hamerlík rozjásal domácí tribuny efektním zákrokem lapačkou. Slovenský brankář předvedl ukázkový semafor. 

45:25 Vítkovice budou mít šanci zkorigovat výsledek. Naději jim dává dvouminutový trest pro Radka Bonka za hákování. 

45:38 Domácí mohli dnes podruhé skórovat v oslabení, když si Varaďa dojel své vlastní nahození. Vystřelil bekhendem, Málek chytil. 

46:25 Káňa se dostal do veliké příležitosti, ale jeho dorážku z pravé strany vyrazil Hamerlík dalším efektním zákrokem. 

49:30 Třinec bude hrát v pěti proti čtyřem. Na trestnou lavici si jde odpočinout jeden z vítkovických hokejistů.  

50:05 Třinecký zámek v přesilovce jasně demonstruje, jak jsou Oceláři psychicky na vrcholu. Pěknou kombinaci na jeden dotek zakončoval střelou z mezikruží ofenzivně laděný obránce Josef Hrabal. 

51:14 Další nádherná branka Ocelářů a je to 5:1! Po křížné přihrávce od Krajíčka se k puku dostal Jan PETEREK, předvedl rychlou otočku a zavěsil do vinglu vítkovické branky. Třinec proměnil přesilovou hru. Zdá se, že o letošním mistru extraligy je rozhodnuto. 

52:35 Hokejisté Vítkovic už se evidentně smířili s tím, že v letošní sezoně skončí na druhém místě. 

53:10 Do velké šance se dostal vítkovický Petr Pohl, branka Třince je však dnes pro vítkovický Steel zakletá. 

54:37 Mistři, mistři, mistři! Diváci ve Werk aréně už mají jasno. 

56:40 Ke střele se dostal Daniel Seman, hostující obránci jeho pokus srazili do ochranné sítě za brankou Málka. 

58:00 Do historické chvíle pro hokejový Třinec chybí už jen 120 vteřin. 

58:28 Celý stadion se nachází v naprosto euforickém stavu. Všichni už slaví premiérový titul Ocelářů. 

59:08 Hamerlík si připsal ještě jeden zákrok, ve třetí třetině svůj tým podržel. 

59:33 Na led už dopadají konfety a další předměty. 

60:00 JE DOBOJOVÁNO, OCELÁŘI TŘINEC SLAVÍ HISTORICKY PRVNÍ TRIUMF V ČESKÉ EXTRALIZE. HRÁČI V BÍLÝCH DRESECH TEĎ VÍTĚZNĚ SKÁČOU PŘED HAMERLÍKOVOU BRANKOU. 

- We Are The Champions. Werk arénou zní nejslavnější sportovní píseň všech dob, slavný song od rockové skupiny Queen. 

- Hráči obou týmů si na ledové ploše podávají ruce. Kouč Vítkovic Trličík dlouze gratuluje svému bývalému svěřenci Václavu Varaďovi.  

- Třinečtí děkují nadšeným a skandujícím fanouškům. 

- Kapitán Vítkovic Jiří Burger si jako první jede pro stříbrnou medaili. Vítkovičtí si zopakovali loňské zklamání, kdy ve finále podlehli Pardubicím. 

- Jiří Burger pozvedl trofej pro stříbrný tým extraligy a dovezl ho do klubka svých spoluhráčů. Mezi vítkovickými už jsou přece jen k vidění úsměvy. 

- Zlaté medaile už přebírají třinečtí hráči. Jako první převzal cenný kov kapitán Radek Bonk. 

- Radek Bonk si přijíždí pro pohár a vítězoslavně zvedá těžkou trofej nad hlavu. Jako druhý pohár přebírá Václav Varaďa. Poté následují další. 

- Třinecké hráče, trenéry a fanoušky teď čekají dlouhé a bouřlivé oslavy. 

- Děkuji za pozornost při sledování dnešní online reportáže a přeji krásný zbytek úterního večera! 

 

Právě se děje

Další zprávy