Málek: Proč bychom nemohli vyhrát v Třinci právě teď?

Jaroslav  Šindelář Jaroslav Šindelář
10. 4. 2011 7:00
Vítkovice prohrály v Třinci všechny letošní zápasy

Ostrava - Zdálo se, že je konec sezony. Hokejisté Vítkovic půl minuty před koncem třetí třetiny čtvrtého finálového zápasu prohrávali s Třincem 3:4, navíc se na prázdnou bránu řítil útočník Ocelářů Jan Peterek.

V nepříliš obtížné pozici však hokejista, který do velkého hokeje nakoukl právě ve Vítkovicích, bránu minul, a nechtíc tak odstartoval rychlou souhru ostravského týmu. Na jejím konci bylo vyrovnání na 4:4 a zápas musel do prodloužení. A protože se nerozhodlo ani v něm, následovaly samostatné nájezdy.

A zatímco na straně Vítkovic skóroval jak junior Ondřej Šedivý, tak matador Viktor Ujčík, třinečtí Vojtěch Polák a Radek Bonk vítkovického brankáře Romana Málka překonat nedokázali.

Čtěte také:
Vítkovice překazily korunovaci. Třinec padl na nájezdy

Vítkovice tak odvrátily třinecké oslavy titulu. Za stavu 1:3 na zápasy se série stěhuje do Třince, kde je v úterý na programu pátý zápas.

Navíc ve finále vyhrály po devíti letech a deseti porážkách v řadě, doma navíc čekaly na vítězství ve finálovém zápase od roku 1993.

Velkou zásluhu na tom má brankář Roman Málek, který nejenže neinkasoval v nájezdech, zlikvidoval i řadu stoprocentních třineckých šancí. Třeba sólo Radka Bonka v prodloužení.

"Měl jsem na konci trochu štěstí. V prodloužení to ale někdy ani nemusí být velká šance, někdy to tam projde. Nějak jsme to ale zvládli. Hlavně chci ale poděkovat divákům, i díky nim se to dneska povedlo," řekl novinářům po zápase Málek.

Romane, co jste si říkal, když jste na střídačce sledoval Peterkovu střelu do prázdné brány?
Určitě mi tam nebylo veselo. Pro mě to bylo na střídačce snad nejtěžší ze všech kluků. Nechtěl jsem ještě končit, ale nemohl jsem nic dělat. Tu střelu jsem tlačil očima ven, už jsem to ale viděl v bráně, protože jsem byl docela blízko. Myslím si však, že to Viktor (Ujčík) ještě trošku drknul hokejkou.

Radek Bonk se natahuje pro puk před Romanem Málkem
Radek Bonk se natahuje pro puk před Romanem Málkem | Foto: Marian Ježowicz

Že prakticky okamžitě vyrovnáte, to už jste asi nečekal?
Když jsem viděl, jak kouká a má čas... Ale prostě to netrefil a dostalo nás to ještě nahoru. Už jsme málem měli po sezoně, ale zvládli jsme to a hrajeme dál.

V nájezdech jste si proti soupeřům věřil? Třinci se totiž letos vůbec v této disciplině nedaří...
Tak hlavně jsem věřil našim klukům. Už v sérii s Pardubicemi jsme věděli, že by Ondra (Šedivý) šel. Je šikovnej a má hrozně rychlý ruce. Je to hlavně mladej kluk, kterej nemá absolutně nervy. A Viktor (Ujčík) je Viktor.

Právě Šedivý naskočil do série poprvé. Jak jste se vypořádali s absencemi čtyř zraněných hráčů (obránci Trnka, Rehák a Voráček a útočník Szturc)?
Máme jich už hodně (zraněných), to je pravda, spousta kluků navíc hraje s určitými neduhy. Zatím to zvládáme, naskočili další kluci. Hrajeme jako tým celou sezonu a je to tak i teď. Není se na co šetřit.

V Třinci jste všechny čtyři zápasy v této sezoně prohráli. Co tedy musíte změnit, abyste vrátili sérii ještě zpátky do Ostravy?
Teď máme před sebou jen úterní zápas, dál nekoukáme. Prostě jsme si prodloužili sezonu, minimálně o dva dny. V Třinci jsme letos sice ještě nevyhráli, ale stát se to teď může a uděláme pro to všechno.

 

Právě se děje

Další zprávy