Třinec porazil Vítkovice i potřetí a je blízko titulu

Tomáš  Kubánek Tomáš Kubánek
8. 4. 2011 20:44
HC Vítkovice Steel - HC Oceláři Třinec 1:4
Martin Růžička (vlevo) přijímá gratulace od Lukáše Krajíčka.
Martin Růžička (vlevo) přijímá gratulace od Lukáše Krajíčka. | Foto: Marian Ježowicz

Praha - Hokejisté Třince porazili Vítkovice i po přesunu finálové série do Ostravy a po výhře 4:1 se ujali vedení 3:0 na zápasy.

Oceláře nyní dělí jen jediné vítězství od zisku mistrovského titulu.

Slavit jej mohou už v sobotu, kdy je ve Vítkovicích na programu čtvrté utkání.

Čtěte také:

Třetí finále Vítkovice-Třinec jsme sledovali ŽIVĚ
Varaďa: Hezké góly střílet nebudeme. I šmudly rozhodují
Trenér Růžička odmítl Omsk a zůstává ve Slavii
Hokejisty Sparty povede Josef Jandač

Vítkovice poučeny vývojem prvních dvou utkání vstoupily do utkání o poznání aktivněji než Třinec a po šancích Huny a Burgera se v 11. minutě také gólově prosadil. Pohlovo nastřelení od modré tečoval kromě obránce Richtra i Vrána a poslal domácí do vedení.

Vyrovnání Ocelářů přišlo o sedm minut později při přesilovce pět na tři. Burger sice reklamoval, že byl před proviněním vysokou holí podražen, ovšem marně. Následoval na trestnou lavici Tomase a hosté srovnali po pěkné kombinaci Růžičkou.

Ve druhé třetině hosté hru vyrovnali a díky rychlým brejkům si vytvořili řadu šancí. Proti Hrňově úniku se Málek vyznamenal hned dvojnásobně, ale po další podobné akci už na Polanského dorážku Zagrapanovy střely nestačil.

Ve 37. minutě dostala vítkovická snaha další ránu. Adamský se dostal přes Ovčačíka a jeho střela se prošourala mezi Málkovy betony až do sítě.

Domácí se sice nutili do útoku, ovšem jejich úsilí bylo hodně platonické. Třinec tak neměl s hájením svého náskoku větší problémy a necelých sedm minut před koncem přidal pojistku po šikovné kličce a střele do protipohybu Málka Peterek.

Finále play off hokejové extraligy - 3. zápas:

HC Vítkovice Steel - HC Oceláři Třinec 1:4 (1:1, 0:2, 0:1)
Branky a nahrávky:
11. Vrána (Pohl) - 18. M. Růžička (D. Květoň, Hrabal), 26. Polanský (Zagrapan), 37. Adamský (D. Květoň), 54. Peterek (Krajíček). Rozhodčí: Šindler, Minář - Charvát, Kalivoda. Vyloučení: 6:6. Využití: 0:1. Diváci: 9471 (vyprodáno). Stav série: 0:3.

Vítkovice: Málek - Vosátko, Malík, Ovčačík, Trnka, Punčochář, Ficenc, Bartoň - Ujčík, Burger, Káňa - Huna, J. Sýkora, Strapáč - Pohl, Vrána, Klimek - Szturc (26. Šedivý), Húževka, Tomas. Trenéři: Trličík a Moták.
Třinec: Hamerlík - Hrabal, Zíb, Krajíček, Lojek, Richter, Seman - M. Růžička, Bonk, Varaďa - D. Květoň, Kohn, Polák - Hrňa, Peterek, Adamský - Zagrapan, Polanský, Koudelka. Trenéři: Marek a B. Kopřiva.

 

Právě se děje

Další zprávy