VIDEO Bitky v hokeji? Polovina diváků se na ně těší

Aleš Vávra Aleš Vávra
8. 4. 2011 8:20
Podle průzkumu bitky vadí jen malé části fanoušků
Foto: ČTK

Praha - Jsou hokejové bitky zpestřením zápasů nebo na led vůbec nepatří? Otázka, která odnepaměti rozděluje českou hokejovou veřejnost. A jak ukázal nejnovější průzkum, jednoznačnou odpověď je velmi těžké najít.

Podle webových stránek www.fairhokej.cz. se totiž na pěstní souboje v extralize těší 47 procent fanoušků, kteří je považují za koření hokeje. Úplně stejná část hokejových příznivců ale bitky zase až tak nemusí a „těší se, až se zase bude hrát".

Naprosto jednoznačné znechucení nad bitkami vyjadřuje pouze 6 procent diváků. Ti tvrdí, že jsou rušivým elementem a že „mají chuť jít domů, protože k hokeji nepatří."

Čtěte také:
VIDEO Varaďa ´ocelovou´ pěstí skolil slávistu Vašíčka
Soudkyně by změnila hokej. Bitky jsou prý trestné činy
Hadamczik odsoudil Čechov za brutální napadení Omsku

Průzkum se uskutečnil v průběhu letošní sezony v rámci projektu Charta fair play a svůj názor v něm vyslovily více než čtyři tisíce fanoušků.

Diváci rovněž hlasovali, jaký faul je v hokeji nejpodlejší. Jednoznačně zvítězilo naražení zezadu, které odsoudilo 38 procent respondentů. Na dalších pozicích se umístila hra loktem do obličeje a vražení na hrazení.

Plzeň - Pardubice
Plzeň - Pardubice | Foto: Aktuálně.cz

Přitom nejčastější provinění proti pravidlům, tedy hákování, sekání a podražení, získaly méně než 2 procenta hlasů.

Fanoušci hokejové extraligy také měli ohodnotit stejně jako ve škole známkou míru fair play. Polovina fanoušků dala extralize trojku, dalších dvaačtyřicet procent dokonce dvojku. Propadnout by extraligu nechalo pouze jedno procento, dvě procenta ji naopak ohodnotila jedničkou.

Podle pořadatele průzkumu, kterým byla Česká pojišťovna, jsou výsledky překvapivé. „Nikdy dříve se podobný průzkum nerealizoval, navíc v podobném počtu respondentů. Některé názory jsou skutečně překvapivé, nečekali jsme například tak rozpolcený názor na bitky při zápasech," podotkla marketingová ředitelka České pojišťovny Hana Kovářová.

Podobný projekt se uskuteční i v příštím roce. „Bude zajímavé sledovat, nakolik se během roku názory fanoušků změní a nakolik je ovlivní aktuální události," dodala Kovářová.


Bitka mezi třineckým Varaďou a slávistou Vašíčkem v semifinále letošního play off:


Bitka mezi Bílým Tygrem Podkonickým a slávistou Doležalem ve čtvrtfinále:

 

Právě se děje

Další zprávy