Varaďa: Hezké góly střílet nebudeme. I šmudly rozhodují

Jaroslav  Šindelář Jaroslav Šindelář
6. 4. 2011 11:00
Varaďa dal v této sezoně Vítkovicím už šest gólů
Trénink české hokejové reprezentace před turnajem Karjala - Václav Varaďa
Trénink české hokejové reprezentace před turnajem Karjala - Václav Varaďa | Foto: Tomáš Adamec, Aktuálně.cz

Třinec - Hokejový buldok Václav Varaďa znovu ukázal, že se mu v této sezoně proti Vítkovicím, kde hokejově vyrostl, daří.

Brzy pětatřicetiletý třinecký útočník si ve čtyřech vzájemných zápasech v základní části připsal pět gólů a dvě asistence. V prvním finálovém zápase pak nahrál na dva góly a v úterním druhém zápase rozhodl 61 sekund před koncem třetí třetiny o výhře svého týmu.

Třinec poté přidal ještě jeden gól do prázdné brány a díky vítězství 2:0 se stejným poměrem ujal vedení v sérii. O titulu tak bude moci rozhodnout už na ledě Vítkovic, kde se Varaďovi v posledních dvou sezonách náramně daří.

Čtěte také:
Málkovy čáry nestačily. Třinec rozhodl v 59. minutě
Málek: Poprvé jsme byli marní, o to víc ta prohra mrzí

"Rozhodně bych nechtěl být v jejich kůži. Dostat v takovém zápase branku minutu před koncem hodně bolí. Doufám, že to na nich zanechá nějaké stopy," smál se Varaďa, který na extraligový titul stále čeká.

Venco, jak jste ze své pozice viděl rozhodující gól?
Dal jsem to Růžovi (Martinu Růžičkovi) a doufal, že to trefí. Ostatně jako vždycky. Nakonec se to ale odrazilo ke mně. Byl jsem v pohybu směrem k bráně, tak jsem puk trefil. Roman (Málek) do toho konečkem rukavice ještě sáhl, ale propadlo to tam.

Václav Varaďa (vlevo) a Petr Strapáč před brankou Romana Málka
Václav Varaďa (vlevo) a Petr Strapáč před brankou Romana Málka | Foto: Lenka Rybaříková

Co jste si řikal, když už to vypadalo, že v základní hrací době gól nepadne?
My jsme věděli, že nastoupí úplně jinak než v pondělí. Vytvořili si šance, podržel je výborně chytající Málek v důležitých chvílích druhé a třetí třetiny. Ale věřili jsme, že pokud zůstaneme u našeho zápasového plánu, budeme odměněni a nakonec to přesně tak vyšlo.

Cítíte se jako hrdina? V základní části jste byl proti Vítkovicím vůbec nejlepší, teď tým opět spolu s Růžičkou táhnete...
Já a hrdina. To ne. Pro mě je jím dneska Peter (Hamerlík). V závěru nás hodně podržel, když to tam Vítkovice nahazovaly několikrát na bránu.

Jak ale vysvětlit to, že se vám proti nim v této sezoně daří víc než proti jakémukoliv jinému soupeři?
Byl to můj oblíbený tým, když jsem tam ještě hrál. Tak asi proto. Vesměs ty kluky znám, ale teď jsem hlavně šťastný, že jsme vyhráli.

Stejně jako loni Pardubice máte i vy šanci, abyste sérii ukončili ve Vítkovicích už po čtyřech zápasech...
Před zápasem jsme si říkali, že nechceme byt ve stejné situaci jako se Slavií. Jeli jsme do Prahy za stavu 1:1, což nebylo optimální. Vítězství nás potěšilo, ale série zdaleka nekončí. Chybí nám dvě utkání. Snad už to dotáhneme do vítězného konce. Je dobře, že jsme si uvědomili, že musíme bojovat. Hezké branky jako v základní části už asi střílet nebudeme. I šmudly ale vyhrávají zápasy.

 

Právě se děje

Další zprávy