Růžička: Rekordy neřeším. Jde jen o výhry, o nic jiného

Jaroslav  Šindelář Jaroslav Šindelář
5. 4. 2011 8:00
Růžička překonal Pálffyho rekord v produktivitě
Martin Růžička (vlevo) přijímá gratulace od Lukáše Krajíčka.
Martin Růžička (vlevo) přijímá gratulace od Lukáše Krajíčka. | Foto: Marian Ježowicz

Třinec - Není téměř zápas, kdy Martin Růžička nepřekoná nějaký extraligový rekord.

Pětadvacetiletý třinecký útočník v prvním finálovém zápase proti Vítkovicím (5:2) překonal devatenáct let starý rekord Žigmunda Pálffyho v produktivitě play off, když si připsal gól a asistenci a slovenského útočníka o dva body předstihl.

V životní formě hrající Růžička má v play off na kontě 15 gólů a 13 asistencí a stále má na dosah i střelecký rekord, který činí 18 branek a vytvořil ho právě Pálffy v roce 1992 v dresu Dukly Trenčín.

Čtěte také:
Oceláři zahájili finále výhrou, Růžička překonal rekord

"Nejde o rekordy, důležité je, aby mužstvo vyhrávalo. Ale samozřejmě z toho mám radost. Teď v play off to řešit nebudeme, ale pak asi něco zaplatím," řekl Růžička po utkání novinářům s tím, že po sezoně bude muset za lámání rekordů přispět do klubové kasy.

Růžička totiž vedle Pálffyho rekordu překonal i extraligový rekord Romana Červenky v počtu branek a produktivitě, navíc se mu podařilo vymazat i rekord současného vítkovického protihráče Viktora Ujčíka, když se trefil v desíti extraligových zápasech v řadě.

"Je to hodně o spoluhráčích, ti mají na tom rekordu velkou zásluhu, bez nich by to nešlo. Lajna musí fungovat jako celek. S Vencou (Varaďou) i (Radkem) Bonkem jsme si sedli, i s bekama si rozumím," chválil své spoluhráče loňský mistr světa.

Není už toho na vás moc, odpovídat po každém zápase na další překonaný rekord?
Je to tak. Radši bych byl, kdybyste se ptali na zápas, jestli jsme vyhráli, prohráli. Ty rekordy nejsou důležitý, teď jde o výhry.

Jenže vy jste překonal rekord, který byl devatenáct let starý...
Určitě, jsem za to samozřejmě strašně rád, že se to povedlo, že to jde, ale pro nás jsou důležitá teď vítězství.

Troufnete si na Viktora Ujčíka? Ten říkal, že na jeho střelecký rekord v play off (56 gólů) budete potřebovat další tři sezóny...
Já bych to nechal bez komentáře. Může i nemusí se stát, těžko na to teď odpovídat.

Necítíte na sebe větší tlak, co se týče soupeřů? Třeba že se vám pokoušejí více hrát do těla...
To nevím, to se zeptejte jich, jestli to mají v plánu. Soustředím se jen na svou hru. Co je okolo, to tak k tomu nějak patří. Řekl bych, že to je tak stejný, všichni se snaží dohrávat, to k play off patří. Nic extra.

Opět se vám podařilo využít přesilovky, na což se chtěli Vítkovičtí nejvíce zaměřit. Čím to, že jste se opět trefil vy a Lukáš Zíb?
Pořád je co zlepšovat, přesilovky hrají velice důležitou roli, při hře pět na pět se těžko skóruje, obrany jsou v play off výborný. Musíme si k tomu říct svoje, domlouvat se a najít si cestu, abychom dali góly.

 

Právě se děje

Další zprávy