Třinec famózním obratem srovnal sérii se Slavií

Jakub Šafránek Jakub Šafránek
30. 3. 2011 20:55
Třinec otočil zápas během deseti minut třemi góly
Třinec podruhé odvrátil mečbol Slavie. Rozhodne se v pátek na ledě Ocelářů.
Třinec podruhé odvrátil mečbol Slavie. Rozhodne se v pátek na ledě Ocelářů. | Foto: ČTK

Praha - I třetí sérii v letošním play off hokejové extraligy sehrají hokejisté Slavie na plný počet zápasů. Rozhodla o tom jejich porážka ve středečním šestém duelu semifinále s Třincem, který Červenobílí prohráli 3:5.

Třinečtí, kterým v případě prohry hrozil konec sezony, o výsledku utkání rozhodli během deseti minut druhé třetiny, kdy třemi brankami otočili skóre z 1:3 na 4:3.

Vítězný gól vstřelil nejproduktivnější hráč play off Martin Růžička, jenž se ve vyřazovací části prosadil již počtrnácté. Krom branky si navíc připsal i dvě asistence a posunul se již na metu 25 bodů ve dvanácti zápasech, čímž překonal rekord Romana Červenky.

Čtěte také:

VIDEO Varaďa ´ocelovou´ pěstí skolil Slávistu Vašíčka
Famózní Růžička: Je to válka a my musíme bojovat dál
Třinec doma vyhrál a žije. Slavii zničil v přesilovkách
Policie chce hnát Dudu za napadení chodce před soud

Zápas v O2 aréně začal pěkně zostra. Již ve druhé minutě se totiž do úniku dostal Pavel Kolařík a svým premiérovým gólem v play off otevřel účet zápasu. O tři minuty ale bylo srovnáno, když se rovněž první brankou ve vyřazovací části prosadil střelou mezi betony Erik Hrňa.

Neuběhla ještě ani desátá minuta utkání a Sešívaní šli opět do vedení: to když ve vynikající formě hrající Tomáš Svoboda v přesilové hře pět na tři dorazil puk do prázdné brány.

Bitka mezi Vašíčkem a Varaďou. Vašíček sice sundal třineckému hráči dres, ten jej ale poslal pravým hákem k zemi.
Bitka mezi Vašíčkem a Varaďou. Vašíček sice sundal třineckému hráči dres, ten jej ale poslal pravým hákem k zemi. | Foto: ČTK

Ten samý hráč se prosadil i v polovině druhé části, když si vybruslil z rohu a bekhendovou ranou o tyč poslal Růžičkovo mužstvo do dvoubrankového vedení.

Jenže Třinec nesložil zbraně a ještě před druhou sirénou předvedl famózní obrat. Nejprve v 29. minutě snížil střelou od modré Lukáš Krajíček, poté v 38. minutě v přesilovce čtyři na tři střílel přesně přes clonícího Bonka Josef Hrabal, a o minutu později poslal Oceláře do vedení rovněž přesilovkovou brankou Martin Růžička.

Slavia se sice ve třetí třetině tlačila za vyrovnáním, ovšem kýžené branky se už nedočkala. Naopak, při hře v šesti se do prázdné branky domácích trefil Martin Adamský a stanovil konečné skóre na 5:3 pro Oceláře.

Slávisté si v posledních sekundách chtěli spravit chuť alespoň vyhranou bitkou, ale ani to nebylo Jiřímu Vašíčkovi přáno. Ač svého soupeře Václava Varaďu zpočátku zasypal ranami, nakonec padl k ledu po jediném knokautovém úderu hostujícího bijce.

Série pokračuje posledním sedmým utkáním v Třinci tento pátek od 18:00.

Semifinále play off hokejové extraligy - 6. zápas:

HC Slavia Praha - HC Oceláři Třinec 3:5 (2:1, 1:3, 0:1)

Branky a nahrávky: 2. Kolařík (Pospíšil), 10. T. Svoboda (Micka), 28. T. Svoboda (Pospíšil) - 5. Hrňa (Peterek), 29. Krajíček (Polák), 38. Hrabal (Zíb, M. Růžička), 39. M. Růžička (Bonk, Zíb), 60. Adamský (M. Růžička). Rozhodčí: Minář, Ország (SR) - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 10:9, navíc Vašíček - Varaďa oba 10 min. Využití: 1:2. Diváci: 10.542. Stav série: 3:3.

Sestavy:

Slavia: M. Kopřiva - Kadlec, Žižka, Kolařík, Vašíček, Roth, Krejčík - Micka, P. Jelínek, J. Doležal - Pospíšil, T. Svoboda, Tomica - Krenželok, Sklenář, Vondrka - Jaškin, Endál, Poletín. Trenéři: V. Růžička st. a Čelanský.

Třinec: Hamerlík - Hrabal, Zíb, Krajíček, Lojek, Richter, Hudec, Seman - M. Růžička, Bonk, Varaďa - D. Květoň, Kohn, Orsava - Polák, Polanský, Adamský - Hrňa, Peterek, Koudelka. Trenéři: Marek a B. Kopřiva.

 

Právě se děje

Další zprávy