Třinec doma vyhrál a žije. Slavii zničil v přesilovkách

Aleš Vávra Aleš Vávra
28. 3. 2011 21:32
Třinec - Slavia 6:1, Růžička dal čtyři góly
Foto: ČTK

Třinec - Hokejisté Třince přesvědčivým způsobem odvrátili první mečbol Slavie v semifinále play off hokejové extraligy. Oceláři svého soupeře deklasovali 6:1 a snížili stav série na 2:3. Šesté utkání se hraje ve středu na Slavii.

Třinečtí excelovali v přesilových hrách, ve kterých vstřelili prvních pět gólů. Zářil nejproduktivnější hráč domácích Martin Růžička, který překonal slávistického brankáře Kopřivu čtyřikrát.

Čtěte také:
Vítkovice jsou ve finále extraligy. Rozhodly nájezdy
´Špatné´ pravidlo sebralo Třinci gól naděje

Oceláři začali zostra a na jejich herním projevu byla znát enormní snaha přemístit sérii ještě jednou do Prahy. Už po šesti minutách se dočkali sladké odměny. V přesilovce se puk ke smůle slávistů nešťastně odrazil k osamocenému Růžičkovi a kanonýr se bez potíží trefil do napůl prázdné branky.

Slavia mohla ihned odpovědět, Jelínkovi ale radost překazil Hamerlík. Pražané pak nevyužili čtyřminutovou přesilovku. Ještě více pak mohli litovat nevyužité převahy pět na tři na začátku druhé třetiny.

Foto: ČTK

Jak se má hrát v početní výhodě jim potom ukázali domácí. A to dost názorně. Za osm minut nasázeli v přesilovkách čtyři góly. Nejprve Růžička dorazil střelu Hrabala v přesilovce pět na tři a za chvíli v pokračující převaze pět na čtyři dovršil hattrick.

Slávisté ve druhé třetině extrémně faulovali a prakticky neustále hráli v oslabení, což byla voda na mlýn Ocelářů. Pohotovou střelou zápěstím se prosadil Květoň a Růžička svým čtvrtým gólem zvýšil už na 5:0. Po jeho gólu nahradil Kopřivu ve slávistické brance Dominik Furch.

Ve třetí třetině už praktiky nebylo o co hrát. Výhru Třince zpečetil Koudelka a v závěru obral Hamerlíka o čisté konto v přesilovce Endál.


Semifinále play off hokejové extraligy - 5. zápas:

HC Oceláři Třinec - HC Slavia Praha 6:1 (1:0, 4:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 6. M. Růžička (Varaďa, Bonk), 26. M. Růžička (Hrabal, Zíb), 28. M. Růžička (D. Květoň), 31. D. Květoň (Lojek, Kohn), 33. M. Růžička (D. Květoň, Varaďa), 44. Koudelka (Peterek) - 57. Endál (Poletín, Kadlec). Rozhodčí: Baluška, Ország (oba SR) - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 11:11. Využití: 5:1. Diváci: 5028. Stav série: 2:3.

Třinec: Hamerlík - Hrabal, Zíb, Lojek, Krajíček, Richter, Seman, Hudec - Varaďa, Bonk, M. Růžička - D. Květoň, Kohn, Orsava - Polák (41. McGregor), Polanský, Adamský - Hrňa, Peterek, Koudelka. Trenéři: Marek a B. Kopřiva.

Slavia: M. Kopřiva (33. Furch) - Kadlec, Žižka, Kolařík, Vašíček, Roth, Krejčík, od 31. min. navíc Špelda - Micka, P. Jelínek, J. Doležal - Pospíšil, Endál, Vondrka - Krenželok, T. Svoboda, Tomica - Jaškin, Sklenář, Poletín - od 35. navíc Třetina. Trenéři: V. Růžička st. a Čelanský.

 

Právě se děje

Další zprávy