Slavia je blízko další senzaci. Třinec krok od vyřazení

Tomáš  Kubánek Tomáš Kubánek
26. 3. 2011 20:39
Slavia - Třinec 4:0

Praha - Hokejisté Slavie porazili Třinec i v druhém domácím utkání, tentokrát 4:0, a zvýšili své vedení v semifinálové sérii na 3:1.

Vítěz základní části je tak jednu porážku od vyřazení. To budou Oceláři odvracet na vlastním ledě v pondělí.

Slávisté před Třincem vyřadili už dalšího z favoritů Liberec.

Čtěte také:
Roth: Když to budeme řezat, tak Třinec přehrajeme
Mladík Roth poslal Slavii proti Třinci do vedení 2:1

Slezané se snažili předchozí tři dva neúspěchy odčinit i pomocí přeházení útočných formací a nasazením gólmana Vojtka.

Ovšem vliv na disciplínu mužstva to velký nemělo. Oceláři totiž znovu brzy faulovali, Lojka navíc čekal za přestupek vysokou holí hned čtyřminutový trest. Sklenář sice v největší šanci netrefil kotouč, ovšem domácí tým početní převaha nastartovala k velkému tlaku. Jeho vyústěním byla šťastná, ale přitom zasloužená úvodní branka, když Poletín z téměř nulového úhlu zaskočil Vojtka.

Ve 30. minutě se slávisté radovali také v přesilové hře po trefě Vondrky. Hosté byli o chvíli později blízko snížení, ale Hudcovo tečované nahození skončilo mimo Kopřivovu svatyni a poté její strážce vychytal Polanského.

V 50. minutě se už Třinečtí z gólu radovali, ovšem záhy je zchladilo rozhodnutí o neuznání Varaďovy trefy, jíž bylo dosaženo ve chvíli vychýlení Kopřivovy brány.

Následně hosté dostali výhodu dvojnásobné přesilovky, jenže ani v ní se prosadit nedokázali. Naopak slávisté dalšími góly své vítězství pojistili. Brankář Kopřiva si připsal první vychytané čisté konto v letošním play off.

Semifinále play off hokejové extraligy - 4. zápas:

HC Slavia Praha - HC Oceláři Třinec 4:0 (1:0, 1:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 19. Poletín (Jaškin), 30. Vondrka (T. Svoboda), 56. T. Svoboda (Kolařík), 60. Endál (Třetina, Krenželok). Rozhodčí: Minář, Hradil - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 8:8. Využití: 1:0. Diváci: 13.052. Stav série: 3:1.

Slavia: M. Kopřiva - Kadlec, Žižka, Kolařík, Vašíček, Kuboš, Krejčík, Roth - Micka, P. Jelínek, J. Doležal - Pospíšil, Endál, Vondrka - Krenželok, Sklenář, T. Svoboda - Jaškin, Třetina, Poletín. Trenéři: V. Růžička st. a Čelanský.
Třinec: Vojtek - Hrabal, Zíb, Krajíček, Seman, Lojek, Richter, od 21. navíc Hudec - Varaďa, Bonk, M. Růžička - Orsava, Kohn, D. Květoň - McGregor, Peterek, Polák - Hrňa, Polanský, Adamský. Trenéři: Marek a B. Kopřiva.

 

Právě se děje

Další zprávy