Nedvěd: Proč sudí nevylučují? Asi se koukají po holkách

Jaroslav  Šindelář Jaroslav Šindelář
15. 3. 2011 7:00
Nedvěd velkou měrou přispěl ke srovnání stavu
Petr Nedvěd
Petr Nedvěd | Foto: ČTK

Praha - Kapitán Liberce Petr Nedvěd byl v šestém zápase čtvrtfinále na ledě pražské Slavie takřka u všeho.

Nejdříve se v první třetině postaral gólem o vyrovnání a o několik chvil později vybídl ideální přihrávkou ke gólu Milana Bartoviče, a přestože Slavia ve třetí třetině srovnala na 2:2, v samostatných nájezdech přišla opět Nedvědova chvíle.

Ve druhé série překonal střelou nad lapačku brankáře Miroslava Kopřivu, a zaznamenal tak vítězný gól zápasu. Liberec díky tomu vyrovnal stav série, a o postupujícím do semifinále se tak rozhodne až v sedmém zápase ve středu v Liberci. 

Čtěte také:
Dalším semifinalistou je Třinec. Liberec se zachránil

Vedle toho byl opět terčem ataků ze strany slávistů. Zatímco ve druhém zápase mu Jiří Doležal málem ukončil účast v play off faulem na koleno a ve čtvrtém duelu ho zasáhl hokejkou v obličeji, tentokrát si na něj v úvodu druhé třetiny u mantinelu vyšlápl Jiří Vašíček a Nedvědovi hodně dlouho trvalo, než se zvedl z ledu.

Hned na úvodním buly ve třetí třetině ho navíc zasáhl hokejkou pod okem Petr Jelínek, ale přestože se Nedvěd u hlavních rozhodčích Šindlera a Šíra vehementně dožadoval potrestání útočníka Slavie, neuspěl.

O čem Nedvěd ještě mluvil

O bilanci Slavie v sedmých zápasech
Tady už nejde o nějaký statistiky. Možná to o něčem svědčí, že to uměj hrát, ale pro mě to bude úplně normální zápas. Jsem rád, že se nám tu sérii povedlo vyrovnat, protože už jsme byli jednou nohou v pr... V pasti. Jsou to jen statistiky. Další třeba je, že jsme nevyhráli nájezdy a dneska se nám povedly, takže ty statistiky ne vždy fungujou.

O brzy inkasovaném gólu
Není příjemný, když brzo prohráváte. Dobrý vstupy do utkání vás totiž nakopnou a daj vám určitej klid. Na druhou stranu jsme pořád věděli, že máme dost času na vyrovnání. Je to něco jinýho, než kdybys dostal gól deset minut před koncem třetí třetiny. Začneš hrát vabank a nehraješ hru, kterou potřebuješ.

O špatné druhé třetině
Od tý druhý třetiny, kdy jsme neměli takovej pohyb, jakej jsme chtěli mít, byl soupeř lepší, z toho vyplynuly ty jejich přesilovky a byla jen otázka času, kdy dostanem druhej gól. Naštěstí pro nás jsme tu druhou třetinu tak nějak dopatlali bez gólu, a i když jsme ho nakonec dostali, se štěstím jsme to dotáhli do nájezdů.

O výkonu brankáře Vošvrdy
V zápase v Liberci předvedl vynikající výkon, držel nás nad vodou i tady a podobnej výkon bychom od něj chtěli i v Liberci.

"Rozhodčí stál asi patnáct centimetrů ode mě, já málem přijdu o oko... A nic. Vůbec nevím, co si o tom mám myslet. Ten rozhodčí to prostě musí odpískat. To prostě nemá cenu komentovat," řekl novinářům po utkání Nedvěd.

Pak se však přece jen k inkriminované situaci vyjádřil.

"Jde o to, že rozhodčí takovýhle zákroky musí pískat. Kdyby se to odehrávalo někde v rohu, tak to pochopím, protože hokej je rychlá hra. Když ale stojí vedle vás, tak nevím, co dělá. Jestli třeba kouká po děvčatech v desátý řadě..." vtipkoval devětatřicetiletý útočník Bílých Tygrů.

To už je podruhé v této sérii, co vás soupeř udeřil hokejkou v obličeji. Nepřemýšlel jste o lepším krytu?
Jako o košíku? Že bych byl jako pes a tahal za sebou boudu? Po dnešku se rozhodlo, že moje kariéra v modelingu je u konce. Bohužel teď už jsem Geoffrey de Peyrac. Když už ze mě nebude model, tak se aspoň vyřádím.

A co říkáte na nájezd Jiřího Vašíčka, který vás v úvodu druhé třetiny hlavou přimáčkl k mantinelu? Tehdy se to také obešlo bez trestu...
Jsou tu od toho rozhodčí, já je přece sám nevyloučím. To jejich práce. Musí se to vylučovat. Když totiž na mě budou fauly, budem mít přesilovky a vyhrajem.

Hodně vyhrocená byla situace v závěru třetiny, kdy se do sebe pustili Vašíček s Davidem Štichem. Jak vám rozhodčí vysvětlili, že Štich dostal vyšší trest a vy jste hráli úvodní dvě minuty prodloužení v oslabení?
V týhle situaci se musím sudích zastat, protože to bylo správný rozhodnutí, protože tam Vašíček rubal Potkana (Andreje Podkonický) a David (Štich) se na něj vrhnul ze střídačky. Takže nechci, aby to vypadalo, že tady brečím.

I tak jste ale těžce nesl, že jste museli hrát úvod prodloužení ve čtyřech...
Když totiž byli takhle přísní na jednu stranu, tak jsem se jich ptal, proč třeba neodpískali ten faul na mě. Faul je faul. A když to na jedný straně přehlídneme, na druhý pustíme, nevím, co si o tom mám myslet. Už to v zápasech se Slavií sleduji delší dobu.

Nakonec jste zápas přece jen zvládli...
Můžeme narozdíl od těch dvou předchozích zápasů tady odejít se vztyčenou hlavou. Fárali jsme tady sedmdesát minut, úplně jsme změnili náš výkon a štěstíčko se oproti prvnímu zápasu v Liberci otočilo k nám.

Přemýšlel jste už před svým vítězným nájezdem, co provedete?
Měl jsem tam připravenejch několik variant, nakonec jsem vystřelil a jsem rád, že to tam spadlo. Já bych se ale přikláněl k tomu, aby se zápas normálně dohrával, jak je to v Americe. Pak se z toho stane individuální soutěž jeden na jednoho, což je pro diváky určitě zajímavý, ale takovej zápas rozhodnout v nájezdech je trochu nešťastný. Na druhou stranu to tak u nás je a my můžeme být rádi, že nám to vyšlo. 

 

Právě se děje

Další zprávy