Dalším semifinalistou je Třinec. Liberec se zachránil

Tomáš  Kubánek Tomáš Kubánek
14. 3. 2011 21:46
Litvínov - Třinec 1:4, Slavia - Liberec 2:3 sn
Foto: ČTK

Praha - Hokejisté Třince se stali třetím semifinalistou letošního play off. V šestém utkání čtvrtfinále s Litvínovem porazili Severočechy na jejich ledě 4:1 a celkově sérii opanovali 4:2 na zápasy.

Už dříve si postup zajistily Pardubice a Vítkovice. Kvarteto nejlepších doplní úspěšnější z dvojice Slavia-Liberec. V této sérii rozhodne až sedmý zápas, neboť Slavia doma neproměnila svůj mečbol, když prohrála na nájezdy 2:3. Rozhodující gól vstřelil Petr Nedvěd.

Čtěte také:
Vítkovice jdou díky bezchybnému Málkovi do semifinále
Slávisté zapálí led, Tygři si klidně zlámou zápěstí

Jako první se však radovali Litvínovští a s nimi i vyprodaný Stadion Ivana Hlinky, když už ve 2. minutě otevřel skóre Stříteský. Dvakrát si v úvodní dvacetiminutovce jel pro vyrovnávací gól Květoň, ovšem poprvé mu ve skórování zabránil Jenáček a podruhé nemířil dostatečně přesně.

To Adamský měl ve 28. minutě střelou mezi Volkeho betony více štěstí a začal se rodit obrat Ocelářů. Podobnou akcí a razantní střelou uspěl před druhou přestávkou i rozjetý Polák a najednou to byli domácí, kdo musel dotahovat.

Jenže Lukešova rána od modré třineckou bránu těsně minula, zatímco na druhé straně vstoupil 250. trefou v nejvyšší soutěži a české reprezentaci do Klubu hokejových střelců deníku Sport.

Definitivní pojistku přidala kuriozní situace. V 58. minutě byl faulován před zakončením do prázdné branky Růžička a sudí po krátké poradě uznali technický gól.

Foto: ČTK

Velmi brzo se bezbrankové skóre měnilo i na Slavii. To se Pražané již poněkolikáté v této sérii trefili v oslabení, tentokrát byl úspěšným střelcem Sklenář. Ještě do první přestávky se však vedení převážilo na stranu hostů. Nejprve srovnal Nedvěd a v 15. minutě přidal druhý gól Bartovič.

Liberečtí drželi těsný náskok až do 46. minuty, kdy se znovu prosadil Sklenář. Drama, které ´ozdobilo´ i několik ostřejších zákroků a šarvátek, tak pokračovalo. Jelikož rozuzlení nepřinesla ani řada nebezpečných střeleckých pokusů v prodloužení, dospělo utkání k samostatným nájezdům. Slávisté Vošvrdu nepřekonali ani jednou, naopak Tygři hned dvakrát, přičemž vítězný nájezd proměnil Nedvěd.

Série se tak stěhuje k rozhodujícímu sdmému zápasu do Liberce.

Čtvrtfinále play off hokejové extraligy - 6. zápas:

HC Benzina Litvínov - HC Oceláři Třinec 1:4 (1:0, 0:2, 0:2)
Branky a nahrávky:
2. Stříteský (Kubinčák) - 28. Adamský (Peterek, Kohn), 40. V. Polák, 45. Peterek (Adamský, Kohn), 58. M. Růžička (technický gól). Rozhodčí: Fraňo, Minář - Bláha, Kostka. Vyloučení: 2:4. Bez využití. Diváci: 7000 (vyprodáno). Konečný stav série: 2:4.

Litvínov: Volke - Černošek, Kubát, Stříteský, Jareš, Skuhrovec, Švarný, Gula - Černý, Vopat, Trávníček - Kubinčák, V. Hübl, Lukeš - Jánský, Heinisch, Jenáček - Majdan, Bojer, Gerhát. Trenéři: Kýhos a Kučera.
Třinec: Hamerlík - Hrabal, Seman, Krajíček, Zíb, Lojek, Hudec - M. Růžička, Bonk, Varaďa - D. Květoň, Polanský, V. Polák - Kohn, Peterek, Adamský - Hrňa, McGregor, Zagrapan. Trenéři: Marek a B. Kopřiva.

HC Slavia Praha - Bílí Tygři Liberec 2:3 po sam. nájezdech (1:2, 0:0, 1:0 - 0:0)
Branky a nahrávky:
3. Sklenář (Vondrka), 46. Sklenář (Pospíšil, Kadlec) - 9. P. Nedvěd (Podkonický), 15. Bartovič (P. Nedvěd, Podkonický), rozhodující sam. nájezd P. Nedvěd. Rozhodčí: Šindler, Šír - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 7:10, navíc Štich (Liberec) do konce utkání. Bez využití. V oslabení: 1:0. Diváci: 8165. Stav série: 3:3.

Slavia: Kopřiva - Kadlec, Vašíček, Kolařík, Žižka, Roth, Krejčík, od 21. navíc Kuboš - Micka, P. Jelínek, J. Doležal - Pospíšil, T. Svoboda, Tomica - Krenželok, Endál, Vondrka - M. Čermák, Třetina, Sklenář - Jaškin. Trenéři: V. Růžička st., Čelanský a Beránek.
Liberec: Vošvrda - Čakajík, Štich, Hunkes, Derner, Holub, Moravec, Trončinský, Ulrych - Bartovič, P. Nedvěd, Podkonický - Kudrna, Vak, M. Hořava - Klimenta, Špaček, Ondřej - Vantuch, Urban, Bárta. Trenéři: Kalous, Pešán a Kapoun.

 

Právě se děje

Další zprávy