Třinečtí rozdrtili Litvínov, Liberec odvrátil vyřazení

Aleš Vávra Aleš Vávra
12. 3. 2011 21:54
Třinec - Litvínov 6:1, Liberec - Slavia 2:0
Foto: ČTK

Třinec, Liberec - Hokejisté Bílých Tygrů Liberec odvrátili vyřazení ze čtvrtfinále play off. Na domácím ledě dokázali porazit Slavii 2:0 a snížili stav série na 2:3.

Utkání rozhodl gólem ve druhé třetině Vak, výsledek pečetil v samém závěru kapitán Nedvěd. Důležitým faktorem byl výkon libereckého brankáře Vošvrdy, který udržel čisté konto.

Tygrům pomohly změny v sestavě, které se mimo gólmanského postu dotkly i složení formací. Do elitního útoku se k Nedvědovi postavili Slováci Bartovič a Podkonický.

Čtěte také:
Ujčík rozhodl v nájezdech o třetím bodu pro Vítkovice
Chemici neutralizovali Třinec, Slavia krok od postupu

Vošvrda i Kopřiva drželi nulu na svém kontě až do 35. minuty. Právě tehdy Bartovičovu přihrávku tečí usměrnil do slávistické sítě Vak.

Liberec byl lepší, Slavia sice podnikala brejky, do šancí se ale příliš nedostávala. Bartovič mohl v závěru druhé třetiny zvýšit, jeho úniku ale nedovoleně zastavil Třetina. Na začátku třetí části hry pak Kopřiva vytlačil puk na tyč po střele Čakajíka.

Čtyři minuty před koncem zápasu byl vyloučen liberecký Štich a Slavia navíc odvolala Kopřivu. Místo vyrovnání však přišlo definitivní rozhodnutí. Kapitán Nedvěd z vlastního pásma trefil prázdnou branku.

Hned poté musel na trestnou lavici Holub a Slavia hrála šest proti třem. Ani z této výhody však nic nevytěžila a zaslouženě prohrála.

Třinecký brankostroj

Do vedení 3:2 na zápasy se dostali třinečtí Oceláři, kteří doma přejeli Litvínov 6:1. Nejproduktivnějším hráčem byl domácí Martin Růžička, který dal gól a na dva přihrál. Šestý zápas série se hraje v pondělí v Litvínově.

Dres Třince poprvé v play off oblékl uzdravený reprezentant Adamský a Oceláři se do svého soupeře od začátku zakousli. Poprvé se prosadil až ve 12. minutě Lojek prudkou ranou od modré.

Pak chyboval litvínovský Gula a zkušený Kohn neměl problém proměnit sólo. A góly domácí dávaly i ve druhé třetině. Třetí branku zařídil Polák, který vyzval ke skórování Květoně.

Další hrubku pak vyrobil Černošek, který ztratil puk přímo před brankou Volkeho a Růžička naservíroval kotouč před brázdnou branku Varaďovi.

Do třetí třetiny Volkeho vystřídal Hübl a kapituloval už po 16 vteřinách. Trefil se Růžička. Na 6:0 pak zvýšil Polanský a v závěru Litvínov alespoň snížil ve dvojnásobné přesilovce.


Čtvrtfinále play off hokejové extraligy - 5. zápas:

Bílí Tygři Liberec - HC Slavia Praha 2:0 (0:0, 1:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 35. Vak (Bartovič, Trončinský), 57. P. Nedvěd. Rozhodčí: Fraňo, Minář - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 5:4. Bez využití. V oslabení: 1:0. Diváci: 7500 (vyprodáno). Stav série: 2:3.

Liberec: Vošvrda - Hunkes, Derner, Čakajík, Trončinský, Štich, Holub, Moravec, Ulrych - Bartovič, P. Nedvěd, Podkonický - Kudrna, Vak, M. Hořava - Bárta, Vantuch, Ondřej - Klimenta, Víšek, Špaček. Trenéři: Kalous, Pešán a Kapoun.

Slavia: Kopřiva - Kadlec, Vašíček, Kolařík, Žižka, Roth, Krejčík, Kuboš - Micka, P. Jelínek, J. Doležal - Pospíšil, T. Svoboda, Tomica - Krenželok, Endál, Vondrka - Třetina, Sklenář, M. Čermák. Trenéři: V. Růžička st., Čelanský a Beránek.


HC Oceláři Třinec - HC Benzina Litvínov 6:1
(2:0, 2:0, 2:1)
Branky a nahrávky: 12. Lojek (M. Růžička, Hudec), 15. Kohn, 25. D. Květoň (Polák, Zíb), 39. Varaďa (M. Růžička), 41. M. Růžička (Varaďa, Bonk), 43. Polanský - 59. Jánský (Jareš, Lukeš). Rozhodčí: Šindler, Šír - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 7:8, navíc Vopat (Litvínov) 5 min. a do konce utkání. Využití: 2:1. Diváci: 4859. Stav série: 3:2.

Třinec: Hamerlík - Hrabal, Seman, Krajíček, Zíb, Lojek, Hudec, od 55. min. navíc Richter - M. Růžička, Bonk, Varaďa - D. Květoň, Polanský, V. Polák - Kohn, Peterek, Adamský - Hrňa, Orsava, McGregor - od 41. min. navíc Zagrapan. Trenéři: Marek a B. Kopřiva.

Litvínov: Volke (41. J. Hübl) - Černošek, Kubát, Stříteský, Jareš, Martinka, Skuhrovec, Gula - Bojer, Vopat, Trávníček - Kubinčák, V. Hübl, Lukeš - Jánský, Kracík, Jenáček - Majdan, Heinisch, Gerhát - od 45. navíc Zíma. Trenéři: Kýhos a Kučera.

 

Právě se děje

Další zprávy