Litvínov porazil sporným gólem Třinec, vyhrála i Slavia

Aleš Vávra Aleš Vávra
9. 3. 2011 21:20
Litvínov - Třinec 5:3, Slavia - Liberec 5:2
Foto: Jakub Šafránek

Litvínov - Hokejisté Benziny Litvínov dokázali na domácím ledě porazit Třinec 5:3 a snížili stav čtvrtfinálové série play off na 1:2. Lví podíl měl na vítězství útočník Viktor Hübl, který jeden gól dal a na dva přihrál.

O osudu utkání, které bylo po dvou třetinách vyrovnané 3:3, rozhodl kontroverzní gól Kubáta, který musel potvrdit videorozhodčí. Puk byl evidentně za brankovou čarou, hosté však reklamovali, že rozhodčí už předtím hvizdem přerušil hru.

Třinečtí Oceláři během utkání třikrát srovnali skóre, na čtvrtý gól už ale odpovědět nedokázali. Naopak v závěru do prázdné branky pečetil výhru Severočechů svým druhým gólem v zápase Lukeš.

Čtěte také:
Třinec jako jediná pevnost. Bonk: Ještě ale neslavíme
Tygři srovnali stav se Slavií, Třinec vyhrál i podruhé

Skóre otevřel Hübl v deváté mínutě, když pěkně projel obranou a nekompromisně zakončil. Bonka pak vychytal litvínovský Volke.

Přestřelka přišla přesně v polovině utkání. Na konci 30. minuty se Oceláři prosadili v oslabení, když neuvěřitelně rozebrali domácí obranu a bek Hudec obelstil Volkeho.

Ještě v té samé přesilové hře ale o 37 vteřin později poslal domácí do vedení Lukeš. Pohlednou individuální akci zakončil střelou pod horní tyč. O dalších 25 sekund později však bylo opět srovnáno. Zíb střelou bez přípravy překvapil litvínovského gólmana.

Litvínovští znovu vedli ve 36. minutě, kdy Hüblovu střelu v početní výhodě tečoval před Hamerlíkem Jenáček. V závěru střední části měli třinečtí možnost hrát dlouhou dvojnásobnou přesilovku, kterou po pouhých 14 vteřinách využil Růžička.

Na začátku druhé třetiny měli dvojitou výhodu znovu Oceláři, tentokrát ale Litvínov odolal a připravil rozhodující úder. Jako autor gólu byl označen Trávníček, opakované záběry ale potvrdily, že skóroval Kubát, a tak se zřejmě statistiky budou ještě měnit.

Šanci Varadi pak vychytal Volke a v závěrečné power play potvrdil výhru Litvínova Lukeš.

Miroslav Kopřiva se raduje z výhry
Miroslav Kopřiva se raduje z výhry | Foto: hc-slavia.cz

Výhodu domácího prostředí využili i hokejisté pražské Slavie, kteří v O2 aréně porazili Bílé Tygry z Liberce a v sérii vedou 2:1. Do utkání nastoupil i liberecký kapitán Nedvěd, které mu nevybíravým faulem v předchozím zápase způsobil slávista Doležal.

Svěřencům Vladimíra Růžičky vyšel vstup do utkání a v páté minutě se v přesilovce ujali vedení. Trefil se dorážející Krenželok. Dvougólový náskok pak domácím zajistil čtyři vteřiny před první sirénou Svoboda.

Slávisté pak ztratili dvougólový náskok. Nejprve chyboval při přesilovce Roth a Tygři v oslabení snížili. Vantuch nadvakrát prostřelil Kopřivu, který se vrátil do branky Slavie po nemoci.

A ve 34. minutě bylo vyrovnáno a byl u toho kapitán Nedvěd. Při hře čtyř proti čtyřem vyhrál vhazování, našel na modré čáře Trončinského a ten zamířil přesně.

Rozhodujímu gólu Pražanů předcházela nevídaná chyba. Liberečtí hráli v šesti, což sudí sice neviděli, ale dva hosté ve zmatku odjeli na střídačku a dovolili tak Slavii přečíslení. Po kombinaci Jelínka s Vasíčkem zakončil do prázdné branky Pospíšil.

Liberec se snažil vyrovnat, místo toho však Slávisté využili okénen v obraně Tygrů. V 55. minutě ujel Krenželok, Pinc zaváhal a bylo to 4:2. Skóre pak ještě z pohledu Slavie vylepšil Čermák.


Čtvrtfinále play off hokejové extraligy - 3. zápas:

HC Benzina Litvínov - HC Oceláři Třinec 5:3 (1:0, 2:3, 2:0)
Branky a nahrávky: 9. V. Hübl (Jareš), 31. Lukeš (V. Hübl), 36. Jenáček (V. Hübl), 50. Trávníček (Kubát), 60. Lukeš (Trávníček) - 30. Hudec (Kohn, Peterek), 31. Zíb (Peterek, Kohn), 40. M. Růžička (D. Květoň, Polanský). Rozhodčí: Homola, Hodek - Bádal, Pouzar. Vyloučení: 10:11. Využití: 3:1. V oslabení: 1:1. Diváci: 6215. Stav série: 1:2.

Litvínov: Volke - Černošek, Kubát, Stříteský, Jareš, Martinka, Skuhrovec - Trávníček, Vopat, Bojer - Kubinčák, V. Hübl, Lukeš - Zíma, Kracík, Jenáček - Heinisch, Gerhát, Majdan. Trenéři: Kýhos a Kučera.

Třinec: Hamerlík - Hrabal, Seman, Krajíček, Zíb, Lojek, Hudec - M. Růžička, Bonk, Varaďa - D. Květoň, Polanský, V. Polák - Kohn, Peterek, Zagrapan - Hrňa, McGregor, Orsava. Trenéři: Marek a B. Kopřiva.


HC Slavia Praha - Bílí Tygři Liberec 5:2
(2:0, 1:2, 2:0)
Branky a nahrávky: 5. Krenželok (Žižka, Vondrka), 20. T. Svoboda (Pospíšil, Tomica), 39. Pospíšil (Vašíček, P. Jelínek), 55. Krenželok (Žižka), 58. Čermák (T. Svoboda) - 29. Vantuch, 34. Trončinský (P. Nedvěd). Rozhodčí: Baluška, Ország (oba SR) - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 8:9, navíc Micka (Slavia) 10 min. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 8795. Stav série: 2:1.

Slavia: Kopřiva - Kadlec, Vašíček, Roth, Žižka, Kolařík, Kuboš, Krejčík - Micka, P. Jelínek, Čermák - Pospíšil, T. Svoboda, Tomica - Krenželok, Endál, Vondrka - Jaškin, Sklenář, Poletín. Trenéři: V. Růžička st., Čelanský a Beránek.

Liberec: Pinc - Hunkes, Čakajík, Moravec, Derner, Trončinský, Holub, Ulrych - Kudrna, P. Nedvěd, Dušek - Bartovič, Podkonický, M. Hořava - Klimenta, Vak, Víšek - Ondřej, Urban, Vantuch - Špaček. Trenéři: Kalous, Pešán a Kapoun.

 

Právě se děje

Další zprávy