Třinec rozdrtil Litvínov, Slávisté přemohli Bílé tygry

Jakub Šafránek Jakub Šafránek
5. 3. 2011 21:23
Třinec - Litvínov 6:0. Liberec - Slavia 4:5
Bude se Třinec radovat z postupu do play-off nebo smutnit ze sestupu do play-out?
Bude se Třinec radovat z postupu do play-off nebo smutnit ze sestupu do play-out? | Foto: Aktuálně.cz

Třinec - Žádné pochyby o tom, že by prezidentský pohár pro vítěze základní části hokejové extraligy nebyl ve správných rukách, nepřipustil ve svém úvodním zápase play off hokejový Třinec.

Oceláři totiž v prvním čtvrtfinále rozstříleli Litvínov 6:0, a v sérii se tak hladce dostali do vedení 1:0.

V druhém utkání sobotního programu vyřazovací části liberčtí Bílí Tygři nestačili na pražskou Slavii, které podlehli v dramatickém duelu 4:5.

Čtěte také:

Skolí Vašíček i Nedvěda? Ten říká: Nevíš, kdy to přijde
Pardubice znovu vyhrály ve Zlíně, Budějovice srovnaly
Kladno vyhrálo po 14 prohrách, poslední opět Boleslav

Třinec si před vyprodanou Werk arénou nedělal s "Chemiky", kteří v předkole vyřadili ambiciózní Plzeň, vůbec žádné problémy. Už v první třetině totiž nasázel tři branky díky trefám Vojtěcha Poláka, Radka Bonka a Jana Peterka.

V rozmezí mezi 25. a 26. minutou "Oceláři" kuriózně zvýšili už na 5:0, neboť se v jediném vlastním oslabení prosadili David Květoň a Martin Růžička.

Z tohoto úderu už se Litvínov nevzpamatoval a nakonec mohl být rád, že Třinec přidal už jen jednu další branku, když se v 45. minutě trefil z ideální pozice Stanislav Hudec.

Slavia předvedla v Liberci velký obrat

O poznání dramatičtější podívanou viděli diváci v Liberci. Tam se po odpoledním utkání Gambrinus ligy představili i hokejisté a stejně jako ve fotbalovém klání byli úspěšnější Pražané.

Miroslav Kopřiva se raduje z výhry
Miroslav Kopřiva se raduje z výhry | Foto: hc-slavia.cz

Mužstvo Vladimíra Růžičky totiž porazilo Bílé tygry z Liberce 4:5.

Hosté přitom ještě ve druhé části prohrávali 2:4, ovšem nejprve v 39. minutě snížil Vondrka a při přesilovce v polovině třetí třetiny srovnal Sovoboda.

Nedosti na tom, Sešívaní se i nadále tlačili dopředu a tři minuty před koncem jim byl po velkém závaru před bránou domácích odměnou další gól Lukáše Endála.

Obě série pokračují již v neděli večer zápasy na kluzištích Třince a Liberce.

Čtvrtfinále play off hokejové extraligy - 1. zápasy:

Třinec - Litvínov 6:0 (3:0, 2:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 6. V. Polák (Lojek), 12. Bonk (Seman, M. Růžička), 18. Peterek (Kohn), 26. D. Květoň (V. Polák), 27. M. Růžička (Varaďa), 45. Hudec (Zagrapan). Rozhodčí: Fraňo, Hodek - Bádal, Pouzar. Vyloučení: 5:6, využití: 1:0, v oslabení: 2:0. Diváci: 5200 (vyprodáno). Stav série: 1:0.

Sestavy:

Třinec: Hamerlík - Seman, Hrabal, Zíb, Krajíček, Hudec, Lojek, od 41. Richter - Varaďa, Bonk, M. Růžička - V. Polák, Polanský, D. Květoň - Zagrapan, Peterek, Kohn - Orsava, McGregor, Hrňa. Trenéři: Marek, B. Kopřiva.

Litvínov: Volke (41. J. Hübl) - Černošek, Kubát, Stříteský, Jareš, Gula, Švarný, Skuhrovec - Jenáček, Kracík, Jánský - Černý, Vopat, Trávníček - Kubinčák, V. Hübl, Lukeš - Bojer, Heinisch, Majdan. Trenéři: Kýhos, Kučera.

Bílí Tygři Liberec - HC Slavia Praha 4:5 (2:1, 2:2, 0:2)

Branky a nahrávky: 12. M. Hořava (Čakajík, Vak), 17. Klimenta (Urban), 30. Bartovič (Derner), 38. Nedvěd (Kudrna, Čakajík) - 11. Třetina (T. Svoboda), 22. Sklenář (Vondrka, Pospíšil), 39. Vondrka (Vašíček), 53. T. Svoboda (Roth), 57. Endál. Rozhodčí: Hribik, Hradil - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 7:6. Využití: 1:1. Diváci: 7500. Stav série: 0:1.

Sestavy:

Liberec: Pinc - Čakajík, Hunkes, Moravec, Derner, Trončinský, Holub, Pavlů - Kudrna, Nedvěd, Dušek - Bartovič, Podkonický, M. Hořava - Klimenta, Vak, Víšek - Ondřej, Urban, Vantuch. Trenéři: Kalous, Pešán a Kapoun.

Slavia: M. Kopřiva - Kadlec, Vašíček, Roth, Krejčík, Kolařík, Žižka - T. Svoboda, Třetina, Tomica - Krenželok, Endál, Vondrka - Pospíšil, Jaškin, Sklenář - Micka, P. Jelínek, Doležal. Trenéři: V. Růžička st. a Čelanský.

 

Právě se děje

Další zprávy