Litvínov vyhnal plzeňské Indiány z lovišť play off

Tomáš  Kubánek Tomáš Kubánek
27. 2. 2011 21:15
Karlovy Vary - Slavia 7:0, Plzeň - Litvínov 3:4 pp
Foto: Aktuálně.cz, HC Benzina Litvínov

Praha - Hokejisté Karlových Varů využili i podruhé výhodu domácího prostředí a po gólovém nášupu 7:0 srovnali stav předkola play off se Slavií na 2:2. Rozhodne tak až pátý zápas v Praze.

Naopak Plzni se srovnat sérii s Litvínovem nepovedlo. Po porážce 3:4 v prodloužení jejich sen o famózní jízdě ze spodních pater až k titulu skončil. Vítězný gól vstřelil v přesilové hře Jareš.

Čtěte také:
Mladá Boleslav porazila Kladno a už je třináctá
Karlovy Vary i Plzeň ještě žijí. Západočeši slaví výhry

Stejně jako v sobotu se jako první radovala Plzeň a znovu se o to zasloužil Vostřák, který před brankovištěm usměrnil Strakovu střelu. Jenže tentokrát další góly do Volkeho svatyně nenásledovaly, naopak to byli hosté, kteří opanovali prostřední dějství poměrem 3:0.

Indiánům tak po druhé přestávce zbývalo posledních dvacet minut této sezony. S tím se však bojovní Západočeši nehodlali smířit. Nejprve z velkého tlaku vytěžili Strakovo snížení a dvě a půl minuty před koncem vyrovnal dorážkou Vlasák na 3:3.

Jenže tím se plzeňský smutek jen oddálil. V 68. minutě potrestal vyloučení Modrého po pěkné spolupráci volný Jareš a rozhodl, že sedmým čtvrtfinalistou se stal Litvínov.

O několik desítek kilometrů severněji naděje na hlavní fázi play off ještě žije. Karlovarští o tom rozhodli už v první třetině, kterou ovládli jasně 5:0. Dvěma góly se na tom podíleli Skladaný a mladík Klíma, jehož výstavní stahovačka opravdu stála zato.

Předkolo play off hokejové extraligy - 4. zápas:

HC Energie Karlovy Vary - HC Slavia Praha 7:0 (5:0, 1:0, 1:0)
Branky a nahrávky:
3. T. Klíma (Zucker), 7. Skladaný (Dobroň), 11. Skladaný (Melenovský), 12. T. Klíma (Prošek), 16. Skuhravý (Pech, Gřegořek), 31. Zaťovič (Košťál), 48. Nosek (Skuhravý, Pech). Rozhodčí: Minář, Mikula - Charvát, Bejček. Vyloučení: 5:7, navíc Třetina (Slavia) 10 min. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 4105. Stav série: 2:2.

Karlovy Vary: Mensator - Nosek, Čutta, Dobroň, Gřegořek, Sloboda, M. Rohan, Prošek, Trefný - Kumstát, Skuhravý, Košťál - Sailer, Pech, Zaťovič - Dej, Melenovský, Skladaný - Zucker, T. Klíma, T. Rohan. Trenéři: Baďouček a Pešout.
Slavia: M. Kopřiva (11. Furch) - Kadlec, Vašíček, Roth, Krejčík, Kolařík, Žižka, Špelda - Krenželok, Jaškin, Vondrka - T. Svoboda, Třetina, Tomica - Micka, P. Jelínek, Sklenář - Pospíšil, Poletín, Žejdl - Klhůfek. Trenéři: V. Růžička st. a Čelanský.

HC Plzeň 1929 - HC Benzina Litvínov 3:4 v prodl. (1:0, 0:3, 2:0 - 0:1)
Branky a nahrávky:
14. Vostřák (Straka, Vlasák), 56. Straka (Jan Kovář, Vostřák), 58. Vlasák (Jan Kovář) - 24. Vopat, 32. Martinka (Jánský), 40. Kubát, 68. Jareš. Rozhodčí: Hradil, Hribik - Bláha, Svoboda. Vyloučení: 11:13, navíc Dvořák (Plzeň) 10 min. Využití: 2:1. Diváci: 6472. Konečný stav série: 1:3.

Plzeň: Horčička - J. Jeřábek, Jiří Hanzlík, St. Pierre, Modrý, Benák, Frolo, Dresler - Vostřák, Straka, Vlasák - M. Heřman, Jan Kovář, Dvořák - Haman, Slaney, Johnson - Stránský, Petruška, T. Rachůnek. Trenéři: M. Jelínek a Razým.
Litvínov: Volke - Skuhrovec, Kubát, Gula, Švarný, Stříteský, Jareš, Martinka - Kubinčák, V. Hübl, Lukeš - Černý, Vopat, Trávníček - Jánský, Zíma, Jenáček - Majdan, Rindoš, Zavřel. Trenéři: Kýhos a Kučera.

 

Právě se děje

Další zprávy