Litvínov a Slavia jsou krok od postupu, obě série 2:0

Tomáš  Kubánek Tomáš Kubánek
24. 2. 2011 21:24
Litvínov - Plzeň 5:2, Slavia - Karlovy Vary 3:1
Foto: Aktuálně.cz, HC Benzina Litvínov

Praha - Hokejisté Litvínova v předkole play off naplno využili svou výhodu domácího prostředí, když porazili Plzeň i podruhé. Stejně postupuje Slavia v sérii proti Karlovým Varům a i ona odjede k venkovním zápasům za stavu 2:0 na utkání.

Severočeši ve čtvrtek své středeční vítězství ještě o gól vylepšili a vyhráli 5:2, Slavia zvítězila 3:1.

Obě západočeská mužstva jsou tak jedinou porážku od vyřazení, což je překvapivé zejména u Plzně, kterou mnozí považují za favorita na titul poté, co dokázala dotáhnout devatenáctibodové manko po odpočtu kvůli aféře se špatnými registracemi a probojovat se do předkola vyřazovací části soutěže.

Čtěte také:
Mensator: Měli jsme je dorazit. Prohry je velká škoda
Slavia otočila ztracený zápas i díky penaltovému mágovi
Litvínov v předkole porazil Plzeň, raduje se i Slavia

Slavia: Kopřiva tančil makarenu

Slavia v druhém zápase v domácí aréně nepustila Vary tentokrát do vedení a poučila se tak z prvního dějství série, kdy vyhrála až na nájezdy. Karlovarští promeškali největší šanci něco se zápasem udělat v přesilovce pět na tři za stavu 2:0 pro domácí. Sešívané opět držel výtečný Kopřiva v brance, který si pak už za rozhodnutého stavu zatančil na ledě makarenu s maskotem Slavie.

Definitivní tečku za zápasem učinil talentovaný mladík Dmitrij Jaškin, který vsítil na konečných 3:1 první branku své kariéry v play off.

V Litvínově se bojovalo i v hledišti

Z obou stran vyhrocený duel jak na ledě, tak v hledišti, začali aktivněji hosté, kteří se tentokrát chtěli vyvarovat litvínovskému forčekinku. Úvodní gól zápasu však znovu padnul do jejich branky. Odražený puk poslal při přesilovce za Horčičkova záda domácí kapitán Vopat.

Plzeňský Straka sice za necelou minutu gólově odpověděl, ovšem brzy bylo vedení zásluhou Lukeše znovu na straně domácích. Tentýž hráč zvýšil náskok svého týmu na dvoubrankový v závěru třetiny, když přesnou ranou od modré využil přesilovku pět na tři.

Od druhé části se do plzeňské svatyně postavil místo Horčičky Salfický a ve 28. minutě přišlo nadějné snížení. I v dalším průběhu měli navrch Západočeši a vyrovnání několikrát videlo na vlásku, ovšem domácí odolali.

Do poslední dvacetiminutovky Litvínov vstoupil nejlépe jak mohl. Lukešovo nahození tečoval Heinisch a domácí svému soupeři znovu odskočili na klíčový rozdíl dvou branek. Závěr utkání připomínal spíš bitevní vřavu. Nervozita se přenesla i do zaplněného hlediště, a tak fanoušky obou táborů musela od sebe odtrhávat policie.

Předkolo play off hokejové extraligy - 2. zápas:

HC Benzina Litvínov - HC Plzeň 1929 5:2 (3:1, 0:1, 2:0)
Branky a nahrávky
: 10. Vopat (Trávníček), 14. Lukeš (Heinisch, Stříteský), 19. Lukeš (Jareš), 41. Heinisch (Lukeš), 60. Kubát (Trávníček, Majdan) - 11. Straka (Jiří Hanzlík), 28. St. Pierre (Vlasák, Stránský). Rozhodčí: Mikula, Minář - Barvíř, Svoboda. Vyloučení: 17:19. Využití: 2:0. Diváci: 6725. Stav série: 2:0.

Litvínov: Volke - Skuhrovec, Kubát, Gula, Švarný, Stříteský, Jareš, Martinka - Černý, Vopat, Trávníček - Jánský, Heinisch, Lukeš - Majdan, Rindoš, Gerhát - Maxa, Kafan, Zavřel. Trenéři: Kýhos a Kučera.
Plzeň: Horčička (21. Salfický) - J. Jeřábek, Jiří Hanzlík, St. Pierre, Modrý, Benák, Frolo, Dresler - Straka, Jan Kovář, Vlasák - Stránský, M. Heřman, Dvořák - Lammers, Slaney, Johnson - T. Rachůnek, Vostřák, Plášek - od 21. navíc Petruška. Trenéři: M. Jelínek a Razým.

HC Slavia Praha - HC Energie Karlovy Vary 3:1 (0:0, 2:0, 1:1)
Branky a nahrávky:
21. P. Jelínek (Vondrka, Kadlec), 39. J. Doležal (Kadlec), 56. Jaškin (J. Doležal, Micka) - 53. Melenovský (Dej). Rozhodčí: Hradil, Hribik - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 8:8, navíc Třetina, (Slavia), Trefný oba 5 min. a do konce utkání, Čutta (K. Vary) 10 min. Využití: 2:0. Diváci: 4273. Stav série: 2:0.

Slavia: M. Kopřiva - Kadlec, Vašíček, Kolařík, Žižka, Roth, Krejčík - T. Svoboda, P. Jelínek, Vondrka - Krenželok, Pospíšil, Tomica - Micka, Jaškin, J. Doležal, od 21. navíc Sklenář, Třetina, Poletín. Trenéři: V. Růžička st. a Čelanský.
Karlovy Vary: Mensator - Nosek, Čutta, Dobroň, Gřegořek, Sloboda, M. Rohan, Prošek, Trefný - Kumstát, Skuhravý, Košťál - Sailer, Pech, Zaťovič - Dej, Melenovský, Skladaný - Zucker, T. Klíma, T. Rohan. Trenéři: Baďouček a Pešout.

 

Právě se děje

Další zprávy