Slavia otočila ztracený zápas i díky penaltovému mágovi

Jaroslav  Šindelář Jaroslav Šindelář
24. 2. 2011 7:00
Slavia vyhrála v 1. zápase předkola nad Vary

Praha - Hokejisté Slavie byli po dvou třetinách úvodního zápasu play off proti Karlovým Varům zralí na ručník, přesto díky velkému vzepnutí ve třetí třetině zápas vyrovnali a nakonec na domácím ledě zvítězili 4:3 po samostatných nájezdech.

Jako už tradičně přispěli v nájezdech k výhře Slavie dva muži - brankář Miroslav Kopřiva, který zlikvidoval dva nájezdy soupeře, a penaltový specialista Tomáš Svododa, jenž si připsal vítězný nájezd.

Nejlepší střelec sešívaných v základní části, který ve čtvrtek oslaví 24. narozeniny, navíc pomohl Slavii k důležité první výhře i dvěma asistencemi.

Čtěte také:
Litvínov v předkole porazil Plzeň, raduje se i Slavia

Přitom Slavia po dvou třetinách prohrávala 1:3 a nebýt několika Kopřivových výborných zákroků a velké dávky štěstí, Západočeši by vedli mnohem větším rozdílem.

"Věděli jsme, že to není dobré. Nehráli jsme takový hokej, jaký jsme hrát chtěli. Ale poučilo nás to do dalšího zápasu. Musíme hrát od první minuty, protože dvě třetiny opravdu nebyly dobré," přiznal Svoboda.

1

Proč ale Slavia dvě třetiny za svým soupeřem jasně zaostávala, si nedokázal vysvětlit.

"Nevím, jestli jsme se toho trošku báli. Hraje se na tři zápasy, dvakrát začínáme doma, určitě to není jednoduché. Možná jsme ze začátku play off měli trochu strach. Příště musíme hrát jako dnes v poslední třetině, ta byla z naší strany výborná," dodal.

Tomáš Svoboda a Michal Vondrka se radují z gólu
Tomáš Svoboda a Michal Vondrka se radují z gólu | Foto: ČTK

Hned v úvodu třetí třetiny však Slavia snížila a pak spustila před brankou Lukáše Mensatora hotové peklo. Výsledkem bylo v 51. minutě vyrovnání a karlovarský gólman byl navíc až do konce zápasu neustále v permanenci.

"Třetí část byla výborná, Vary už toho měly trochu plné zuby. Prodloužení bylo vyrovnané, na nájezdy jsme si určitě věřili a jsem rád, že to takhle dopadlo. Příště ale musíme hrát od začátku až do poslední minuty," varoval Svoboda.

Celkem slávisté na Mensatora vyslali téměř 50 střel, přesto se ujaly jen tři střely.

"Mensy každopádně odchytal dobrý zápas, je to kvalitní gólman. Je důležité, abychom ho zasypávali střelami a chodili před něj. Těžko říct, co víc můžeme udělat," dodal. 

Dárek si dám až postoupíme dál

Překonat ho přece jen dokázal v samostatných nájezdech, výhru pak stvrdil dalším proměněným nájezdem Lukáš Krenželok.

"Nejradši bych ten nájezd zakončil střelou mezi nohy, ale ve Varech se mi to nepovedlo, tam mi Lukáš ten prostor zavřel. Proto jsem zkusil tuhle variantu a jsem rád, že to vyšlo," zmínil Svoboda svou střelu nad Mensatorovu lapačku.

Dal si tak předčasný dárek k 24. narozeninám. Oslavy si však vzhledem ke rychlému tempu zápasů schová až po skončení série.  

"Dárek si dám, když postoupíme do play off. Od jednoho zápasu se to neodvíjí, ale určitě jsem spokojený, že jsme první krok zvládli," těšilo Svobodu.

Ten druhý bude moci Slavia udělat ve čtvrtek. Druhý zápas série se hraje na jejím ledě opět od 18:15.

 

Právě se děje

Další zprávy