Jágr bude od léta šéfovat Kladnu, hrát ale bude za Omsk

ČTK ČTK
12. 2. 2011 20:45
Jágr bude Kladnu šéfovat na dálku z Ruska

Kladno - Jaromír Jágr převezme v nové sezoně od svého otce vedení kladenského klubu. Neznamená to však, že se do středočeského celku zároveň vrátí jako hráč.

Mohl by zůstat v Omsku nebo zamířit zpět do NHL a Kladno v takovém případě řídit na dálku. Řekl to v rozhovoru pro MfDnes.

Útočníkovi, který v úterý oslaví 39. narozeniny, skončí v létě smlouva v Avangardu Omsk, kde hraje po odchodu z NHL už třetím rokem. Loni v létě Jágr slíbil, že se do dvou let do svého mateřského klubu vrátí. Nyní je rozhodnut převzít Kladno už po této sezoně.

Jsem připraven to od otce převzít

"Jsem na to připraven. Otec to s pomocí města táhl 17 let, což je ohromná doba. Chci klub znovu nastartovat a rád bych začal od mládeže," uvedl Jágr.

Ve své hráčské kariéře by přitom i v takovém případě mohl pokračovat v zahraničí a kladenský klub řídit z ciziny. "Možná ještě zůstanu v Omsku, možná se vrátím do NHL, to se teprve uvidí," dodal.

Svého otce vystřídá ve funkci prezidenta klubu. "Je mi sedmdesát, to není legrace. Je to ponižující a smutné, když vidíte, jak se město staví k něčemu, co jsem sedmnáct let budoval a tvořil," uvedl hráčův otec.

Jágr starší kandidoval stejně jako ředitel klubu Milan Volf v komunálních volbách za stranu Volba pro Kladno, která skončila v opozici, a kvůli tomu údajně nyní dostává extraligový celek menší dotace.

Příchod Jágra mladšího by prý mohl situaci zlepšit. Olympijský vítěz z Nagana a dvojnásobný šampion Stanleyova poháru s Pittsburghem podle MfD ročně sám podporuje klub několika miliony korun.

Kladno je tři kola před koncem základní části extraligy na předposledním třináctém místě o pět bodů před Mladou Boleslaví a bojuje o záchranu.

 

Právě se děje

Další zprávy