Nový ředitelem hokejové Plzně je Václav Jáchim

ČTK ČTK
10. 2. 2011 14:21
Nahradil Jana Svobodu, který na konci ledna odešel

Plzeň - Novým ředitelem hokejové klubu HC Plzeň 1929 byl jmenován Václav Jáchim.

Majitel společnosti Interconex Mobil, která je dlouholetým partnerem plzeňského hokeje, nahradil na této pozici Jana Svobodu.

Nástupce Jaromíra Zavorala přišel do klubu na začátku ledna, ale 27. ledna rezignoval.

Čtěte také:
Plzeň mi připadala jak hokynářství, říká její exředitel
Třinec v souboji o čelo tabulky deklasoval Liberec
Dudu vyslýchala policie. Pod stůl se nic nezamete

Podle oficiálních stránek plzeňského klubu je Jáchimovým úkolem v nejbližších týdnech organizační zajištění klubu do konce této sezony, nastartování přípravy na příští ročník a společně s partnery klubu pokračovat při budování stabilního zázemí nejen pro fungování prvního týmu, ale i při výchově hokejové základny.

Za změnami na postu ředitele plzeňského klubu stojí kauza neplatných registrací, která postihla klub odečtem 19 bodů. Nejdříve v polovině listopadu odstoupil Zavoral ze všech svých výkonných funkcí před konečným rozhodnutím ředitele extraligy v kauze, v které figurovala také Mladá Boleslav a Kladno.

Zavoral pak v klubu nadále působil, protože Plzeň hledala jeho nástupce. Tím se stal Svoboda, ale ten nevydřel v pozici ředitele klubu ani měsíc. Rezignoval poté, co na mimořádném zasedání Asociace profesionálních klubů ledního hokeje (APK LH) hlasoval o registrační kauze v rozporu s názorem některých majitelů klubu.

 

Právě se děje

Další zprávy