Vary nestačily na Třinec, Oceláři dál vedou extraligu

Jakub Šafránek Jakub Šafránek
3. 2. 2011 20:56
48. kolo ELH: Karlovy Vary - Oceláři Třinec 2:4
Bude se Třinec radovat z postupu do play-off nebo smutnit ze sestupu do play-out?
Bude se Třinec radovat z postupu do play-off nebo smutnit ze sestupu do play-out? | Foto: Aktuálně.cz

Karlovy Vary - Druhou prohru v řadě si ve čtvrtek připsaly Karlovy Vary, které v KV aréně podlehly Třinci 2:4, a po dohrání 48. kola tak mohou vypadnout z elitní desítky, zaručující účast v playoff.

Západočeši potvrdili svoji bídnou domácí bilanci, která čítá jen deset vítězství ze 24 zápasů.

Energetici přitom do utkání nevstoupili špatně, když se již ve čtvrté minutě trefil v přesilovce Lukáš Pech, který dorazil střelu Michala Dobroně.

Čtěte také:

Plzeňští fans budou protestovat proti vedení extraligy
V nominaci na Švédské hry je i navrátilec Průcha

Jenže Oceláři srovnali ještě v první třetině při vyloučení Čutty, neboť pádu Mensatora v brankovišti využil pohotovou střelou Daniel Seman. Ve druhé části navíc pohledný gól vstřelil po pěkném vyjetí zpoza branky Jiří Polanský a v polovině třetí třetiny vítěznou trefu vsítil Martin Richter.

Necelé tři tisícovky diváků v KV aréně pak ještě vzrušila situace z počátku 59. minuty, kdy domácí i s Peterem Hamerlíkem natlačili puk do brány Třince. Videorozhodčí situaci posuzoval více než deset minut a nakonec kontroverzní branku na 2:3 uznal.

Foto: Reuters

V zápětí navíc za vyhození puku na trestnou lavici zamířil Václav Varaďa a domácí mohli při odvolání brankáře hrát přesilovku 6:4.

Jenže tento tah se jim ihned po buly nevyplatil, neboť po Bonkově přihrávce se z rohu vlastní obranné třetiny trefil přes celé hřiště obránce Josef Hrabal.

Domácí tudíž zůstávají s 65 body na desátém místě extraligové tabulky. Ovšem pokud zítra vyhraje Kometa Brno ve Vítkovicích, propadnou se na jedenáctou, první nepostupovou příčku. 

48. kolo hokejové extraligy:

HC Energie Karlovy Vary - HC Oceláři Třinec 2:4 (1:1, 0:1, 1:2)

Branky a nahrávky: 4. Pech (Dobroň), 59. Zaťovič - 18. Seman (Bonk, Varaďa), 33. Polanský (M. Růžička, Hrabal), 53. Hudec (V. Polák), 59. Hrabal (Bonk). Rozhodčí: Homola, Blecha - Charvát, Rozlílek. Vyloučení: 7:10. Využití: 1:2. V oslabení: 0:1. Diváci: 2669.

Sestavy:

Karlovy Vary: Mensator - Nosek, Čutta, Dobroň, Gřegořek, Sloboda, Kokko, Prošek, M. Rohan - Kumstát, Skuhravý, Košťál - Sailer, Pech, Zaťovič - Skladaný, T. Klíma, Dej - Zucker, Vachovec, T. Rohan. Trenéři: Baďouček a Pešout.

Třinec: Hamerlík - Krajíček, Seman, Lojek, Hrabal, Zíb, Hudec, Richter - M. Růžička, Bonk, Varaďa - D. Květoň, Peterek, V. Polák - Hrňa, Polanský, Adamský - Zagrapan, McGregor, Orsava. Trenéři: Marek a B. Kopřiva.

 

Právě se děje

Další zprávy