Další kostlivec ve skříni. Za Zlín prý nemá hrát Švrček

ČTK ČTK
24. 1. 2011 21:09
TV Nova: Převod práv obránce Švrčka nebyl v pořádku

Praha - Hokejové extralize hrozí další problém související s převodem hráčských práv.

Podle televize Nova přestoupil Jan Švrček v červnu loňského roku v rámci první ligy ze Znojma do Olomouce v rozporu s pravidly.

Čtyřiadvacetiletý bek v současnosti hraje za extraligový Zlín, kterému by tak teoreticky mohl hrozit trest za jeho neoprávněný start.

Čtěte také:
Famózní jízda Plzně: Nebýt aféry, vládla by extralize
Třinci hrozí odpočet všech 78 bodů. Kvůli Šulcově chybě
Slavia odčinila derby, Litvínov utnul sérii výher Plzně

Základem problému je údajně fakt, že Švrček přestoupil na základě chybného dokumentu, takzvaného Prohlášení o postoupení hráčské smlouvy. Navíc z klubu, který již fakticky neexistoval.

Pod jeho "přestupem" je podepsaný Jaroslav Vlasák jako zástupce klubu HC Znojemští Orli a.s. Tento subjekt ale práva na všechny hráče i na účast v první lize převedl na společnost Orli Znojmo s.r.o.

"Převody po tomto datu (květen 2009), které obsahují podpisy neodpovídající podpisovým vzorům, jsou neplatné," uvedl současný jednatel hokejového Znojma Josef Knob.

Foto: Lukáš Drštička

I přes tyto nesrovnalosti byl však Švrčkův přestup na Českém svazu ledního hokeje (ČSLH) zaregistrován. "Oni si řekli, že si převedou všechno možné, ale na to, aby to udělali, musí udělat nějaké kroky, a ty neudělali," vysvětlil nesrovnalosti manažer domácích soutěží ČSLH Pavel Setikovský. Podle tohoto vyjádření by tak ke změně ve Znojmě oficiálně v roce 2009 nedošlo.

Přestože Zlín s tímto problémem nemá přímo nic společného, teoreticky mu Olomouc uvolnila hráče, jehož hráčská práva vůbec nevlastnila. "My historii hráče nezkoumáme, ani nemůžeme. Olomouc nám dala hráče na hostování, a pokud by k tomu neměla právo a nárok, tak předpokládám, že registrační oddělení českého svazu by to nepotvrdilo," uvedl generální manažer Zlína Miroslav Michalovský.

Švrček odehrál za Zlín v této sezoně 40 zápasů. Pokud by moravský klub přišel o body, které v sestavě s ním získal, propadl by se v tabulce ze čtvrtého místa na pozice mimo play off.

Dalším případem sporného startu v extralize se teoreticky může zabývat mimořádné jednání valné hromady Asociace profesionálních klubů ledního hokeje, které se ve středu uskuteční ve Špindlerově Mlýně. Tam by zástupci extraligových klubů měli řešit i nesrovnalosti v přestupu Martina Adamského z Plzně do Třince.

 

Právě se děje

Další zprávy