Sparta Třinec přidusila, Hamerlík však remízu odmítnul

Tomáš  Kubánek Tomáš Kubánek
24. 1. 2011 6:30
Sparta ztrátu 1:4 proti Třinci přes nápor nedohnala

Praha - Oceláři porazili Spartu na jejím ledě i podruhé v této sezoně a po vítězství 5:3 se nadále drží v čele extraligové tabulky. Na druhý Liberec mají osm kol před koncem základní části náskok čtyř bodů.

"Chci poděkovat celému týmu za výborně odvedenou práci, zvlášť pak musím vyzdvihnout Petera Hamerlíka, že nás v závěru utkání podržel, protože my jsme si ho hodně zkomplikovali. Měli jsme tam luxusní vedení 4:1, ale inkasovali jsme dva góly, které z toho zápasu udělaly neskutečné drama," řekl na pozápasové tiskové konferenci trenér Třince Pavel Marek.

Čtěte také:
Slavia odčinila derby, Litvínov utnul sérii výher Plzně
Sparta se zbavila Kůrky. Jde na hostování do Pardubic

Na strážce svatyně Ocelářů, který pochytal 43 střel, pěla ódy i další z klíčových postav duelu Jan Peterek. "Chytal opravdu výborně. Snad mu to tak bude šlapat i nadále."

Střelec rozhodujícího čtvrtého gólu se podivoval, že si Pražané nechali po úvodní vedoucí trefě Bartánuse brzy vstřelit dvě slepené branky, které skóre obrátily na stranu hostů. V rozmezí pouhých 18 sekund. "Sparta začala lépe, vedla 1:0, ale pak to možná podcenili a my stav otočili. Pro nás to byla každopádně vzpruha. Tím jsme se nastartovali, bylo nás všude plno a naopak Sparta se dostala do křeče."

Další dvě branky Slezané přidali v polovině zápasu. Přestože náskok 4:1 předpovídal jasný směr, kterým se bude utkání ubírat, mužstvo z Holešovic nesložilo zbraně a málem vyrovnalo. "Pomohly jim přesilovky, dostaly je znovu nahoru," všiml si Peterek. Naopak třinecké početní výhody, které mohly ve druhé třetině skóre ještě více navýšit, zůstaly nevyužity. "Byla to naše slabina."

Ve třetí dvacetiminutovce převzali iniciativu plně domácí a svou převahu zúročili ve snížení na jediný gól. "Soustředili jsme se na bránění. Už nás nezajímalo, jestli dáme další gól. Chtěli jsme prostě vyhrát, což se nám nakonec povedlo," oddechl si vůdce Třineckých.

 

Právě se děje

Další zprávy