Třinci hrozí odpočet všech 78 bodů. Kvůli Šulcově chybě

ČTK ČTK
18. 1. 2011 20:15
Hrozí mu odpočet kvůli špatné registraci Adamského
Stanislav Šulc
Stanislav Šulc | Foto: Jakub Šafránek

Třinec - Hokejové extralize hrozí podle televize Nova další skandál. Třinec údajně chybně zaregistroval útočníka Martina Adamského, jenž do klubu přišel v létě z Plzně.

Vedení hokejistů Třince vlastní pochybení zcela odmítá.

Pokud by však Oceláře stihla kontumace nebo odečet bodů, přišel by současný extraligový lídr zřejmě o všech dosud získaných 78 bodů, protože Adamský má v této sezoně na kontě plný počet startů.

Čtěte také:
Majitel Sparty Charouz: Dáme návrh, jak předejít aférám
Plzeň už je v desítce, Kometa deklasovala Litvínov

Podle TV Nova došlo při přestupu Adamského z Plzně do Třince k záměně dokumentů "ohlášení přestupu" a "prohlášení o postoupení hráčské smlouvy".

Viníkem je podle Novy sám Šulc

Při přeregistrování hráče měl být nesprávně použit formulář prohlášení o postoupení hráčské smlouvy místo ohlášení přestupu, protože Adamský podepsal nový kontrakt s Oceláři už jako volný hráč po vypršení smlouvy v Plzni.

Martin Adamský
Martin Adamský | Foto: Aktuálně.cz

Viníkem je podle televize ředitel extraligy Stanislav Šulc, který chybný dokument podepsal.

"Musím přiznat, že k záměně dokumentů mohlo dojít, někteří funkcionáři rozdíl mezi nimi úplně nechápou. Stalo se nám to v minulosti několikrát. Jestli z tohoto případu chce někdo něco vyvozovat, pak jedině mé pochybení. Třinec se ničím neprovinil," uvedl Šulc na oficiálních internetových stránkách extraligy.

Přestup Adamského by tím pádem mohl být považován za neplatný a kauza by mohla skončit jako v nedávných případech Plzně, Kladna a Mladé Boleslavi odebráním bodů. Útočník letos zasáhl do všech 42 utkání.

Marek: Šulc říkal, že je vše v pořádku

Třinecký klub vlastní pochybení absolutně odmítá. Podle vedení Ocelářů byla smlouva Adamského před sezonou řádně zaregistrována, došlo i k vyrovnání s jeho bývalým klubem a varianta, že by nastoupil za Třinec neoprávněně, je proto neodůvodněná.

"Pro nás je směrodatné, co řekl pan Šulc, a podle něj je všechno v pořádku. Hovořili jsme spolu na toto téma několikrát," řekl po zápase novinářům generální manažer klubu Pavel Marek.

Foto: Lukáš Drštička

Mluvčí klubu Ivo Pullmann uvedl, že Třinec před zahájením extraligové sezony poskytl řídícímu orgánu soutěže podklad, na jehož základě byl potom hráč zaevidován.

"Rovněž jsme na tomto dokladu obdrželi výslovné potvrzení, že hráč Martin Adamský je počínaje 6. září 2010 oprávněn za náš klub nastoupit. Evidenční změna u tohoto hráče tedy nastala před zahájením tohoto ročníku extraligy," uvedl Pullmann.

Na klubovém webu Oceláři uvedli, že pokud by se ukázalo, že přestup provázejí formální nedostatky, nezpůsobil je Třinec. Pokud jsou třinecké argumenty pravdivé a došlo k pochybení, všechny indicie ukazují na Šulce, který registraci potvrdil.

Podobná kauza už extraligou otřásla v listopadu. Za chybně zaregistrované přestupy a neoprávněný start několika hráčů přišly o body tři kluby: Mladé Boleslavi bylo odečteno 22, Plzni 19 a Kladnu 6 bodů.

 

Právě se děje

Další zprávy