Vítkovice udolaly Spartu, Kometa prohrála i s Kladnem

Aleš Vávra Aleš Vávra
7. 1. 2011 21:20
Vítkovice - Sparta 4:3, Kometa - Kladno 1:3
Vítkovičtí hráči debatují po prohraném finálovém zápase.
Vítkovičtí hráči debatují po prohraném finálovém zápase. | Foto: Zuzana Hronová

Praha - Namále měli hokejisté Vítkovic v 38. kole hokejové extraligy. Doma vedli nad pražskou Spartou už 4:1, hosté v závěru snížili a sahali po vyrovnání. Vítkovice ale hubené vítězství uhájily a zůstávají v čele tabulky.

Kontroverzní situaci z minulého kola, kdy mu v souboji s Boleslaví nebyl uznán regulérní gól, si v zápase vynahradil vítkovický Jiří Burger. Proti Spartě se trefil hned dvakrát a navíc přidal jednu asistenci.

Čtěte také:
Majitel Sparty Charouz: Dáme návrh, jak předejít aférám
Slavia přehrála Boleslav a už je v elitní šestce ELH
V Kometě skončil trenér Jeřábek. Tým převzal Lubina

Zatímco Vítkovice hrají ve velké pohodě, Sparta prohrála potřetí v řadě a její šance na postup do play off už je pouze v rovině teorie. V závěru pražský tým navíc přišel o jednu z opor a svého třetího nejproduktivnějšího hráče Yoricka Treilleho, který si zranil koleno.

Ani změna trenéra nepomohla z krize brněnské Kometě. Ta podlehla v domácí hale Rondo předposlednímu Kladnu 1:3 a Ladislav Lubina tak začal na střídačce Brna porážkou. Tým čeká na tříbodovou výhru už devět zápasů.

Domácí si zápas prohráli až v samotném závěru. Naopak brzy vedli, když se v 5. minutě trefil Bičánek. Kladenští dokázali srovnat skóre až po 34 minutách brankou Bílka. Rozuzlení zajímavého souboje přinesla až poslední dvouminutovka. v 59. minutě rozhodl o třech bodech pro hostující Středočechy Kuchler. Poté ještě zpečetil jejich výhru Pavel Patera.

Indiáni z Plzně stíhají Litvínov. V pátečním utkání si poradili s nebezpečným Třincem, kterému precizní obranou nedovolili vstřelit ani jeden gól. Nejlepším hráčem utkání byl útočník Radek Duda, který jeden gól dal a druhý pěknou přihrávkou daroval Vlasákovi. Nulu v domácí brance vychytal Horčička.

Hlavní postavou utkání o čtvrté místo v tabulce mezi Pardubicemi a Zlínem byl hostující střelec Jaroslav Balaštík. Nejenže přispěl dvěma góly k výhře Zlína 4:2, ale navíc dosáhl na magickou hranici 250 branek v součtu v nejvyšší soutěži a v reprezentaci a stal se 58. členem Klubu hokejových střelců deníku Sport.

Balaštích nastřílel v české nejvyšší soutěži 234 gólů, dalších šestnáct přidal v dresu národního týmu. Letos už se trefil devatenáctkrát.

Na výhru Plzně chtěl odpovědět Litvínov, na půdě Bílých Tygrů v Liberci to měl ale hodně složité. Poprvé před vlastním publikem se po návratu do Liberce představil Slovák Bartovič a do zápasu vlétl ve velkém stylu. V první třetině skóroval hned dvakrát. Litvínov celý zápas pouze dotahoval a nakonec v Liberci prohrál 6:3.

Kromě Bartoviče se výrazně prosadil také nejproduktivnější Tygr v soutěži Petr Nedvěd, který zaznamenal gól a dvě přihrávky.


38. kolo hokejové extraligy:

HC Vítkovice Steel - HC Sparta Praha 4:3 (3:0, 1:1, 0:2)
Branky a nahrávky: 12. Burger (Barinka, Punčochář), 18. Huna (Burger, Punčochář), 20. Klimek (Ujčík, Pohl), 28. Burger (Huna, Malík) - 23. Ton, 49. Bartánus (Kratěna, Vykoukal), 58. D. Výborný (Bartánus). Rozhodčí: Polák, Trombík - Poruba, Vengřín. Vyloučení: 6:4. Využití: 2:1. Diváci: 7023.

Vítkovice: Málek - Punčochář, Barinka, Ovčačík, Trnka, Malík, Voráček, Rehák - Huna, Burger, Szturc - Tomas, Húževka, J. Sýkora - Pohl, Ujčík, Klimek - Šedivý, Strapáč, Káňa. Trenéři: Trličík a Moták.

Sparta: Pöpperle - Vykoukal, Jan Hanzlík, Philipp, Husák, Macholda, O' Brien - Kratěna, D. Výborný, Bartánus - Ton, Koreis, Hromas - Kůrka, Karpov, Smoleňák - Y. Treille, Luňák. Trenéři: M. Hořava a Rulík.


HC Kometa Brno - HC Vagnerplast Kladno 1:3
(1:0, 0:1, 0:2)
Branky a nahrávky: 5. Bičánek (R. Hruška, Kvapil) - 34. Bílek (Kalla, S. Treille), 59. Kuchler (Bicek), 60. Patera (Kuchler, Drtina). Rozhodčí: Minář, Mikula - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 3:8. Využití: 1:0. Diváci: 7200 (vyprodáno).

Brno: Hovi - Kempný, Bičánek, Houdek, Stehlík, Malec, Mojžíš, Protivný - Jakub Svoboda, R. Hruška, Kvapil - Erat, Dopita, Dlouhý - Brabenec, R. Procházka, Hubáček - Jaroslav Svoboda, Huml. Trenéři: Lubina a Číhal.

Kladno: Falter - D. Růžička, Drtina, Mrázek, Šmach, L. Procházka, Piskáček - Bicek, Patera, Kuchler - S. Treille, Kalla, Bílek - Eberle, M. Látal, Bělohlav - Valský, Stieler, Kotrla. Trenéři: Tatíček a Kopecký.


HC Plzeň 1929 - HC Oceláři Třinec 3:0
(1:0, 1:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 2. Vlasák (Duda, Straka), 39. Duda (Jiří Hanzlík), 43. Johnson (Lammers, M. Heřman). Rozhodčí: Souček, Turčan - Bejček, Charvát. Vyloučení: 9:11, navíc Krajíček (Třinec) 10 min. a do konce utkání. Využití: 2:0. Diváci: 4238.

Plzeň: Horčička - Benák, Jiří Hanzlík, Dresler, Modrý, Slaney, Frolo, St. Pierre - Vostřák, Jan Kovář, Vlasák - Stránský, Straka, Duda - Plášek, Haman, Dvořák - Lammers, M. Heřman, Johnson. Trenéři: M. Jelínek, Razým a Pejchar.

Třinec: Vojtek - Krajíček, Seman, Lojek, Hudec, Hrabal, Zíb, od 30. navíc Vágner - D. Květoň, Polanský, M. Růžička - Varaďa, Bonk, McGregor - Hrňa, Peterek, Adamský - Polák, Koudelka, Ostřížek. Trenéři: Marek a B. Kopřiva.


HC Eaton Pardubice - PSG Zlín 2:4
(0:0, 0:1, 2:3)
Branky a nahrávky: 42. Bartek (Somík), 57. Starý (Nahodil) - 23. Balaštík (Leška), 44. Rachůnek (Důras), 45. Kubiš (T. Sýkora, Grof), 54. Balaštík (Linhart). Rozhodčí: Hribik, Pešina - Kalivoda, Svoboda. Vyloučení: 6:9. Využití: 1:1. Diváci: 8544.

Pardubice: M. Růžička - Nakládal, Kaberle, Kolář II, Mezei, Píša, Kočí, Jillson - Bartek, Koukal, Somík - Kolář I, Špirko, Starý - Zohorna, Rákos, Kousal - Pineault, Radil, Buchtele - od 55. navíc Nahodil. Trenéři: Jandač a Hynek.

Zlín: Duba - Míka, Bořuta, Hamrlík, Linhart, Švrček, Galvas, Grof, Lučka - Balaštík, Leška, Köhler - Ondráček, Roman Vlach, F. Čech - Důras, Balán, Rachůnek - Kubiš, T. Sýkora, Sivák. Trenéři: Venera a Rostislav Vlach.


Bílí Tygři Liberec - HC Benzina Litvínov 6:3
(2:1, 2:0, 2:2)
Branky a nahrávky: 2. Bartovič (Pavlů), 20. Bartovič (Dušek, Podkonický), 22. Klimenta (M. Hořava, Vak), 29. Čakajík (Nedvěd, Kudrna), 50. Dušek (Kudrna, Nedvěd), 55. Nedvěd (Trončinský) - 9. Kubinčák (Kracík), 49. Jánský (V. Hübl), 58. Gerhát (Stříteský). Rozhodčí: Hradil, Husička - Bryška, Novák. Vyloučení: 3:5, navíc Výtisk (Liberec) 10 min. Využití: 1:1. Diváci: 5421.

Liberec: Vošvrda - Čakajík, Hunkes, Moravec, Trončinský, Výtisk, Štich, Pavlů - Kudrna, Nedvěd, Dušek - M. Hořava, Vak, Klimenta - Víšek, Podkonický, Bartovič - Ondřej, Vantuch, Špaček. Trenéři: Kalous, Pešán a Kapoun.

Litvínov: J. Hübl (29. Franěk) - Černošek, Kubát, Jareš, Stříteský, Švarný, Skuhrovec (8. Gula) - Lukeš, V. Hübl, Jánský - Černý, Kracík, Jenáček - Kubinčák, Vopat, Bojer - Majdan, Gerhát, Rindoš. Trenéři: Reichel a Kučera.

 

Právě se děje

Další zprávy