Slavia přehrála Boleslav a už je v elitní šestce ELH

Jakub Šafránek Jakub Šafránek
6. 1. 2011 21:08
Vary - Budějovice 2:3 SN, Slavia - Boleslav 5:2
Ještě v patnácté minutě snížil skóre na 2:3 pro Slavii Michal Vondrka.
Ještě v patnácté minutě snížil skóre na 2:3 pro Slavii Michal Vondrka. | Foto: Ondřej Besperát

Praha - Vítězství 5:2 a důležité tři body si připsala ve čtvrteční předehrávce 38. kola hokejové extraligy pražská Slavia, která vyhrála sedmé z posledních deseti utkání, a potvrdila tak dobrou formu. Momentálně jsou díky ní Červenobílí na šesté příčce tabulky, která zaručuje přímý postup do playoff.

Sešívaní základ svému vítězství položili v první části, kdy se dostali do dvoubrankového vedení. I když se poté podařilo Středočechům srovnat, ve čtyřiatřicáté minutě vstřelil vítěznou branku v přesilovce pět na tři Tomáš Svoboda.

Ve třetí třetině vedení Růžičkova mužstva ještě navýšili Michal Vondrka po parádním blafáku z trestného střílení a v poslední minutě střelou do prázdné brány Tomáš Micka.

Čtěte také:

V Kometě skončil trenér Jeřábek. Tým převzal Lubina
Přetahovanou Třince a Vítkovic odnesla rozjetá Slavia

Na sedmé místo za Slavii se posunuly České Budějovice, které dokázaly zvítězit v Karlových Varech 2:3 na samostatné nájezdy.

Domácí Energii musí po dnešku mrzet především laciný gól Františka Ptáčka z poslední sekundy první části, kterým Jihočeši srovnávali na 1:1 a dostali se zpět do utkání.

V úvodu druhé třetiny sice Západočeši opět šli do vedení, jenže ve 44. minutě srovnal Milan Gulaš a v nájezdech trefil Budějovicím výhru Václav Pletka. Pro Vary šlo o šestou porážku v nájezdech v této sezoně extraligy.

Dnešní výsledky poslaly již na deváté místo tabulky trápící se Kometu Brno.

38. kolo hokejové extraligy:

HC Slavia Praha - BK Mladá Boleslav 5:2 (2:0, 1:2, 2:0)

Branky a nahrávky: 13. Doležal (Roth, P. Jelínek), 17. Benda (Pospíšil), 34. T. Svoboda (Vondrka, Kadlec), 51. Vondrka z trest. střílení, 60. Micka (P. Jelínek) - 22. Loskot, 26. Divíšek (Tvrdík, Žabka). Rozhodčí: Minář, Šír - J. Svoboda, Kalivoda. Vyloučení: 4:6. Využití: 1:0. Diváci: 3097.

Sestavy:

Slavia: M. Kopřiva - Kadlec, Žižka, Roth, Vašíček, Kuboš, Špelda, Kolařík, Barák - Pospíšil, Benda, Vondrka - T. Svoboda, Třetina, Tomica - Žejdl, P. Jelínek, Doležal - Micka, Sklenář, Poletín. Trenéři: V. Růžička st. a Čelanský

Mladá Boleslav: Schwarz - Žabka, Mikuš, Hay, Chaloupka, Marušák, Macháček, Čížek, Lehikoinen - Tvrdík, Divíšek, Matějovský - Mikulík, Štefanka, Bahenský - Nouza, Hrdel, Boháč - Hyka, Vrbata, Loskot. Trenéři: Holaň a Hiadlovský.

HC Energie Karlovy Vary - HC Mountfield České Budějovice 2:3 po sam. nájezdech (1:1, 1:0, 0:1 - 0:0)

Branky a nahrávky: 8. Kumstát (Skuhravý), 23. T. Klíma (Sloboda) - 20. Ptáček (Šimánek), 45. Gulaš (Kuchejda), rozhodující sam. nájezd Pletka. Rozhodčí: Homola, Jeřábek - Kostka, Jindra. Vyloučení: 3:4, navíc Gřegořek 10 min. a do konce utkání, Kumstát (oba Karlovy Vary) 5 min. a do konce utkání. Využití: 0:1. Diváci: 2514.

Sestavy:

Karlovy Vary: Mensator (na nájezdy Sáblík) - Nosek, Gřegořek, Dobroň, Kokko, Sloboda, M. Rohan, Prošek - Kumstát, Skuhravý, Dej - Skladaný, Pech, Zaťovič - T. Klíma, Melenovský, Sailer - Zucker. Trenéři: Stavjaňa, Baďouček a Kněžický.

České Budějovice: Jakub Kovář - Snopek, Kotaška, Kolarz, Ptáček, Novák, Vydarený - Šimánek, Mikeska, Červený - Gulaš, Langhammer, L. Květoň - Martynek, Kašpařík, Pletka - Kuchejda, Mertl, R. Pšurný - Podlešák. Trenéři: F. Výborný a Kupka.

 

Právě se děje

Další zprávy