Slavia také bude hrát pod širým nebem. Příští Vánoce

ČTK ČTK
4. 1. 2011 14:15
Slavia chce hrát o Vánocích v Synot Tip Areně
Synot Tip Arena v Edenu
Synot Tip Arena v Edenu | Foto: Ludvík Hradilek

Praha - Hokejová Slavia podobně jako Pardubice chystá také extraligové utkání pod otevřeným nebem. Původně dokonce chtěla v Synot Tip Aréně zápas uspořádat už na konci uplynulého roku, ale projekt se odložil.

Jako první tak v neděli 2. ledna uskutečnily venkovní zápas v novodobé podobě po vzoru zámořské NHL Pardubice, které hostily na plochodrážním stadionu ve Svítkově Kometu Brno. Slavia chce duel uskutečnit v nadcházející sezoně.

Čtěte také:
Pardubicím se v Open Air povedl obrat, Sparta prohrála

"Měli jsme to v plánu dřív než Pardubice. Chtěli jsme podobný zápas uspořádat v prosinci 2010. Ale protože na to bylo málo času a příprava, marketing a podobné věci zaberou spoustu měsíců, odložili jsme to a plánujeme tuto akci udělat příští rok," řekl serveru iDnes.cz obchodní ředitel Slavie Ladislav Blažek.

Slavia láká Spartu, Brno nebo Plzeň

Slavia by chtěla vybrat pro utkání ve fotbalovém stánku jednoho z atraktivních soupeřů, který láká příznivce tradičně i do O2 Areny, tedy rivala Spartu, Kometu nebo Pardubice.

V úvahu prý přichází i Plzeň. "Chtěli bychom se vejít do termínu mezi Vánocemi a Novým rokem, kdy bývají na hokej tradičně vysoké návštěvy," prohlásil Blažek. "Takový zápas se musí už kvůli počasí konat v prosinci nebo v lednu, a i potom je to loterie," dodal.

Slavia původně plánovala na prosinec velkolepý projekt, který by pod širé nebe do Edenu vedle derby se Spartou přilákal i zápas KHL mezi Spartakem Moskva a Petrohradem.

"Nakonec k tomu nedošlo vzhledem k přílišné časové náročnosti," vysvětlil Blažek. Extraligový venkovní zápas ale Slavia za rok prý uspořádá s téměř stoprocentní jistotou. "Stadion je v prosinci prázdný, úplně se to nabízí," dodal Blažek.

Petrohrad s českými trenéry Václavem Sýkorou a Janem Votrubou, brankářem Jakubem Štěpánkem a útočníkem Petrem Čajánkem a Spartak s gólmanskou hvězdou Dominikem Haškem se nakonec představily 23. prosince v Davosu, kde pak hrály Spenglerův pohár.

Slavia může zpátky získat rekord

Venkovní duel Pardubic s Brnem, kam mohla podle kapacity přijít návštěva až 25 tisíc diváků, vytvořil nakonec s počtem 17.140 příznivců extraligový rekord.

Nejvyšší návštěvou na hokejovém utkání na českém území zůstává 18.500 fanoušků, kteří v roce 1962 přišli na zápas Spartak Sokolovo - ZKL Brno do nově otevřené Sportovní haly v Praze.

Stadion v Edenu pro 21.000 diváků dává šanci tento rekord překonat.

 

Právě se děje

Další zprávy