Třinec potřetí v řadě prohrál na nájezdy. Se Slavií

Jaroslav  Šindelář Jaroslav Šindelář
24. 11. 2010 21:00
Slavia - Třinec 4:3 na sam. nájezdy
HC SLavia Praha oslavují čtvrtý gól v síti Třince.
HC SLavia Praha oslavují čtvrtý gól v síti Třince. | Foto: Tomáš Adamec, Aktuálně.cz

Praha - Hokejisté Třince ani ve třetím zápase v řadě nezvládli penaltový rozstřel a i z ledu pražské Slavie si v předehrávce 24. kola odvážejí jen jeden bod. Rozhodující nájezd proměnil v páté sérii Vladimír Růžička mladší.

Stejně jako v zápase s Karlovými Vary a Libercem Slezané na začátku třetí třetiny vedli, když ve 44. minutě zkompletoval hattrick útočník Kohn, a zvýšil tak na 3:1, Slavia však do konce třetiny stihla vyrovnat a nakonec vyhrála 4:3.

Třinec sice zvýšil náskok na čele soutěže před Vítkovicemi na tři body, ty však ještě čeká páteční zápas s Mladou Boleslaví. Slavia se díky zisku dvou bodů o skóre posunula před Litvínov a je devátá.

Čtěte také:
Zlín 4 góly zničil Spartu. Vítkovice jsou znovu druhé
Bříza: Jsme v problémech, které jsme ještě nikdy neměli
51 zákroků a Duba vymazal Spartu. Prý to bylo snadné

Trenér Slavie Vladimír Růžička starší měl před zápasem problém se sestavou. K dispozici totiž neměl kvůli zranění útočníky Sklenáře, Holce, Endála a Jaškina, proto musel z juniorky povolat extraligové debutanty Poletína a Slavíčka.

Muž zápasu Kohn, který navíc proměnil i jeden samostatný nájezd, se poprvé prosadil v 9. minutě, když dorazil za Kopřivova záda Květoňovu dorážku. O šest minut později však po důrazu před brankářem Hamerlíkem vyrovnal Doležal.

Souboj Slavie s Třincem poznamenaly časté výpady vůči rozhodčím. Na ledě dominovali slávisté a také třineclký brankář Martin Vojtek, jenž patřil k nejlepším Slezanům v sérii.
Souboj Slavie s Třincem poznamenaly časté výpady vůči rozhodčím. Na ledě dominovali slávisté a také třineclký brankář Martin Vojtek, jenž patřil k nejlepším Slezanům v sérii. | Foto: Tomáš Adamec, Aktuálně.cz

Podruhé se Kohn trefil v 36. minutě, když se štěstím překonal Kopřivu, Třinec se však od druhé třetiny musel obejít bez kapitána Bonka, který byl na konci třetiny vyloučen na deset minut a do konce utkání za nesportovní chování.

V 44. minutě však udeřil Kohn potřetí, když baseballovým úderem ze vzduchu doklepl za Kopřivova záda bekhendový blafák Zíba.

Už za 80 sekund ale snížil Jelínek, který překonal Hamerlíka střelou z mezikruží. Pět minut před koncem třetiny Slavia vyrovnala, když se zblízka prosadil obránce Vašíček, a protože se ani jeden z týmů neprosadil v prodloužení, musely rozhodnout nájezdy.

V nich Hamrlíka vystřídal Vojtek, který nestačil hned v první sérii na střelu Svobody, vzápětí se však trefil i Kohn, a když se v páté sérii trefil slávista Růžička a třinecký Růžička se neprosadil, bod navíc vybojovala Slavia.

24. kolo hokejové extraligy:

HC Slavia Praha - HC Oceláři Třinec 4:3 po sam. nájezdech (1:1, 0:1, 2:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 15. Doležal (Žejdl), 45. Jelínek (Kadlec), 56. Vašíček (V. Růžička ml.), rozhodující sam. nájezd V. Růžička ml. - 9. Kohn (D. Květoň), 36. Kohn (Krajíček, M. Růžička), 44. Kohn (Zíb, D. Květoň). Rozhodčí: Jeřábek, Šír - Pouzar, J. Svoboda. Vyloučení: 5:6, navíc Bonk (Třinec) 10 min. a do konce utkání. Bez využití. Diváci: 3796.
Slavia Praha: M. Kopřiva - Kadlec, Špelda, Žižka, Roth, Kuboš, Vašíček, Kolařík - Pospíšil, V. Růžička ml., Vondrka - Krenželok, T. Svoboda, Tomica - Micka, P. Jelínek, Doležal - Slavíček, Žejdl, Poletín. Trenéři: V. Růžička st. a Čelanský.
Třinec: Hamerlík (na nájezdy Vojtek) - Krajíček, Zíb, Richter, Hrabal, Lojek, Seman - D. Květoň, Kohn, M. Růžička - Hrňa, Peterek, Orsava - Varaďa, Bonk, Polák - McGregor, Polanský, Adamský. Trenéři: Marek a B. Kopřiva.

 

Právě se děje

Další zprávy