Bouřlivák Duda se vrací do extraligy, vypomůže Plzni

ČTK ČTK
15. 11. 2010 14:35
Duda přichází z prvoligového Chomutova
Radek Duda.
Radek Duda. | Foto: Michael Mareš

Praha - Hokejový útočník Radek Duda se zřejmě po téměř dvou letech představí v extralize. Někdejší reprezentant, který působí v prvoligovém Chomutově, by měl v úterním 21. kole nejvyšší soutěže obléknout dres Plzně a nastoupit proti pražské Slavii.

"Radek již dnes trénoval v Plzni, zítra by měl zasáhnout do utkání. Zatím se jedná o střídavý start na jedno utkání," uvedl marketingový ředitel Chomutova David Dinda na klubovém webu. Duda je nejproduktivnějším hráčem druhé nejvyšší soutěže, v dosavadních 16 zápasech nasbíral 17 bodů za pět branek a dvanáct asistencí.

Plzeň řeší angažováním Dudy, který dres Západočechů v minulosti již oblékal, problémy se složením týmu. "Odešel Petr Sýkora a chybí nám i Martin Straka. Máme problémy s hráčským kádrem, proto si chceme vypomoct zapůjčením hráčů z první ligy," řekl trenér Marian Jelínek ČTK.

Čtěte také:

Zemřel hokejový rekordman Evžen Musil starší 
´Kauza registrace´ vrcholí, Boleslav doufá v dobrý konec

Jednatřicetiletý Duda hrál extraligu naposledy v únoru 2009, kdy působil v Českých Budějovic. Poté odešel do prvoligového Chomutova. Sokolovský rodák, jenž se zviditelnil i několika výstřelky a častými vyloučeními, hrál v minulosti rovněž za Spartu a Slavii.

 

Právě se děje

Další zprávy