Šulc dostal obhajobu Plzně a Boleslavi proti kontumaci

ČTK ČTK
12. 11. 2010 21:40
Šulc připustil, že v úterý rozhodnout nemusí
Martin Straka na tiskové konferenci
Martin Straka na tiskové konferenci | Foto: ČTK

Praha - Zástupci extraligové Plzně a Mladé Boleslavi předali řediteli nejvyšší domácí hokejové soutěže Stanislavu Šulcovi písemné podklady, v kterých argumentují, proč by jejich kluby neměly být potrestány za neoprávněný start neregistrovaných hráčů.

Šulc následně připustil, že první verdikt v ostře sledované kauze by nemusel padnout začátkem příštího týdne, jak se obecně předpokládá. Informoval o tom server lidovky.cz.

V úterý bude o následcích startů pětice hráčů, mezi kterými je i zástupce Kladna, v extraligových zápasech bez platné svazové registrace jednat na svém mimořádném zasedání Asociace profesionálních klubů ledního hokeje (APK LH), která soutěž řídí.

Čtěte také:
Šulcovi chodí kvůli aféře SMS, aby zemřel na rakovinu
Šulc: Valná hromada? Situaci stejně musím vyřešit já
Šulc slibuje, že kauzu kolem kontumací vyřeší sportovně
Fanoušci Plzně se chtěli Šulcovi mstít prasečí hlavou
Hokejová blamáž je hotová, výsledky extraligy neplatí

Podle reglementu extraligy ale musí rozhodnutí učinit Šulc.

Ředitel Asociace profesionálních klubů ledního hokeje Stanislav Šulc.
Ředitel Asociace profesionálních klubů ledního hokeje Stanislav Šulc. | Foto: Ondřej Roubínek

Ředitel extraligy však připustil, že v úterý rozhodnout nemusí. Do pondělí jsou Plzeň a Mladá Boleslav, které na rozdíl od Kladna s hrozící kontumací nesouhlasí, "chráněny" desetidenní ochrannou lhůtou pro předložení svých argumentů.

"Jestli rozhodnu už v úterý, to zatím není vůbec jasné. Celá ta věc se po dnešku může protáhnout," řekl Šulc, který plánuje předložené materiály přes víkend prostudovat.

Předložil je i právníkům APK LH. "Teď bych o tom nerad mluvil, to je na posouzení právníků. Moje stanovisko se zatím nemění," uvedl Šulc, který se několikrát vyjádřil, že jediné řešení, které přichází v úvahu, je kontumace všech zápasů, do kterých pět hráčů zasáhlo.

 

Právě se děje

Další zprávy