Šulcovi chodí kvůli aféře SMS, aby zemřel na rakovinu

Tomáš  Kubánek Zdeněk John, Tomáš Kubánek
10. 11. 2010 10:38
Ředitel extraligy čelí v aféře všeobecnému tlaku
Stanislav Šulc nečelí všeobecnému tlaku poprvé
Stanislav Šulc nečelí všeobecnému tlaku poprvé | Foto: Ondřej Roubínek

Praha - Velká psychická muka musí v posledních dnech snášet ředitel extraligy Stanislav Šulc.

"Chodí mi esemesky, kde mi přejí, abych chcípnul na rakovinu, dlouho umíral a hodně mě to bolelo, co všechno provedou mně a mojí rodině, protože vědí, kde bydlíme," svěřil se šéf nejvyšší soutěže v rozhovoru pro deník Sport.

"Takovou štvanici jsem ještě nezažil," říká muž, který v českém hokej působí už hodně dlouho.

Čtěte také:
Šulc: Valná hromada? Situaci stejně musím vyřešit já
Šulc slibuje, že kauzu kolem kontumací vyřeší sportovně
Fanoušci Plzně se chtěli Šulcovi mstít prasečí hlavou
Hokejová blamáž je hotová, výsledky extraligy neplatí
´Na Šulce deku a seřezat ho!´ A Hašek má další pokutu

"Pokud by to z výhrůžek mělo přejít do náznaků, že to někdo s mou fyzickou likvidací myslí vážně, musel bych podniknout patřičné kroky," prohlásil Šulc s tím, že žádná mimořádná opatření zatím neudělal.

A to vše jen proto, že jeho finální rozhodnutí výrazně ovlivní osudy nejen tří klubů, které jsou namočeny v aféře s neplatnými registracemi, ale celý letošní extraligový ročník.

Mladé Boleslavi, Plzni a Kladnu totiž vážně hrozí, že kvůli neoprávněným startům některých svých hráčů přijdou o velkou část svého bodového zisku a sezona se pro ně prakticky obrátí o 180 stupnů. Kromě kontumace se sice podle řádů nabízejí i některé další varianty, ovšem v praxi se pokaždé sáhlo pouze k jediné: kontumování výsledkem 0:5 v neprospěch proviněného mužstva.

Stanovisko zástupců klubů k možnému řešení si Šulc vyslechne na úterním zasedání APK.

Stanislav Šulc byl terčem ostré kritiky už v březnu, kdy ještě coby předseda disciplinární komise potrestal libereckého Milana Bartoviče za faul na českobudějovického Martina Tůmu pouze jednozápasovým distancem, přestože obránce Jihočechů zákrok vyřadil do konce sezony.

Po velkém mediálním tlaku i výrocích z klubů (brankář Dominik Hašek z Pardubic tehdy řekl: "Kdyby Standa Šulc přišel do pardubické kabiny, hodili bychom na něj deku a všichni ho seřezali.") Šulc na funkci rezignoval.

Tipsport: Lepší by byl mírnější trest 

Generální sponzor extraligy, sázková společnost Tipsport, považuje celou aféru za nešťastnou, ale její pohled na partnerství se soutěží to nemění. "To by musela přijít nějaká korupční aféra, domlouvání zápasů, doping nebo něco podobného, tohle byla administrativní chyba, to je něco jiného," řekl Aktuálně.cz Lubomír Ježek z Tipsportu.

Tipsport stojí o to, aby konečný verdikt, co s kluby, které měly v nepořádku registrace, byl učiněn podle řádů. "Ale kdyby se našlo v řádech mírnější řešení než kontumace, třeba jen poktua, zdálo by se nám to lepší," prohlásil Ježek.

 

Právě se děje

Další zprávy