Další rána pro Plzeň. Petr Sýkora odchází do Minsku

ČTK Jaroslav  Šindelář ČTK, Jaroslav Šindelář
9. 11. 2010 17:50
Sýkora jmenovce trénoval před 5 lety v Magnitogorsku

Minsk/Plzeň - Někdejší plzeňský kouč Marek Sýkora zlákal svého jmenovce Petra, aby přestoupilo k němu do Dinama Minsk.

S ortodoxním střelcem, který v Plzni působil od začátku října po návratu z NHL a léčení zranění, se Marek Sýkora setká v jednom klubu po pěti letech. Před pěti lety jej zlákal do Magnitogorsku.

Petr Sýkora se rozhodl využít nabídky, kterou mu běloruský klub předložil před týdnem. A protože má v Plzni ve smlouvě klauzuli o tom, že může odejít v případě lukrativní nabídky ze zahraničí, rozhodl se tak učinit.

Podle oficiálního webu klubu dvojnásobný mistr světa a dvojnásobný vítěz Stanley Cupu dorazí do Minsku ve čtvrtek. Smlouvu obě strany podepíší tento týden. Vedle Sýkory se v klubu potká i s mistrem světa z Německa, obráncem Tomášem Mojžíšem.

Čtěte také:
Šulc: Valná hromada? Situaci stejně musím vyřešit já
Šulc slibuje, že kauzu kolem kontumací vyřeší sportovně

Fanoušci Plzně se chtěli Šulcovi mstít prasečí hlavou
Kašpar vstřelil Ufě dva góly. Trefili se Klepiš a Jágr

"S Dinamem jsme vedli rozhovory několik měsíců. Klub chtěl Petra už v létě, tehdy se ovšem Sýkora potřeboval dát dohromady po zdravotních potížích, vzhledem k nimž měl kratší minulou sezonu," řekl serveru hokej.cz hráčův zástupce Vladimír Vůjtek mladší.

Plzeňský rodák se v klubu, který jej pro světový hokej vychoval, letos potýkal s administrativními problémy. Do prvních dvou zápasů nastoupil bez smlouvy a pravidla přitom povolují pouze utkání jedno. Duel 9. kola s Kladnem tak Plzeň prohrála vinou svých funkcionářů kontumačně.

Celkem Sýkora odehrál za západočeský tým 13 zápasů, v nichž si připsal stejný počet bodů za pět gólů a osm asistencí.

 

Právě se děje

Další zprávy