Třinec vyplenil Liberec a posunul se do čela extraligy

Tomáš  Kubánek Tomáš Kubánek
11. 10. 2010 21:42
Liberec - Třinec 0:5
HC Bílí Tygři Liberec.
HC Bílí Tygři Liberec. | Foto: Zuzana Hronová

Praha - Hokejisté Třince uštědřili v předehrávce 10. kola Liberci na jeho ledě nečekaný debakl 5:0.

Oceláři se tak dostali do čela extraligové tabulky, z něhož je však v úterý mohou České Budějovice znovu sesadit.

Dvěma góly a stejným počtem asistencí se blýsknul Kanaďan Bryan McGregor.

Čtěte také:
Vary doma poprvé vyhrály. Vítkovice porazily Zlín
Další hvězda na odpis. Ve Spartě končí i Ručinský

Souboj mužstev, jímž se zatím v novém ročníku daří, nezačali domácí vůbec dobře. Možná byl na vině fakt, že Bílí Tygři hráli již čtvrté utkání v rozmezí sedmi dnů. Slezané byli každopádně aktivnější a v 6. minutě šli po spolupráci Peterka a Adamského zaslouženě do vedení.

Navýšení rozdílu na sebe nedalo dlouho čekat. Po chybě Pince i celé obrany se Třineckým vyplatil důraz v brankovišti a rázem to bylo 0:2.

Domácí se s koncem úvodní třetiny začali čím dál víc osmělovat, ale více jak Kudrnovu tyč z převahy nevytěžili. Ovoce neplodila ani snaha ve druhé dvacetiminutovce, a tak přišel v 51. minutě s definitivní pojistkou třinecký Růžička. Další dvě trefy už byly jen sladkou třešničkou na dortu.

10. kolo hokejové extraligy:

Bílí Tygři Liberec - HC Oceláři Třinec 0:5 (0:2, 0:0, 0:3)
Branky a nahrávky:
6. Adamský (Peterek, Hudec), 11. McGregor (Polák, Varaďa), 51. M. Růžička (Kohn, McGregor), 56. M. Růžička (Kohn, McGregor), 58. McGregor (Krajíček, M. Růžička). Rozhodčí: Hribik, Husička - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 7:8, navíc Holub (Liberec) 10 min. Využití: 0:1. Diváci: 3051.

Liberec: Pinc - Hunkes, Výtisk, Trončinský, Derner, Moravec, Čakajík, Rýgl, Holub - Kudrna, Nedvěd, Dušek - Podkonický, Vak, M. Hořava - Klimenta, Plodek, Víšek - Ondřej, Urban, Jonák. Trenéři: Kalous, Pešán a Kapoun.
Třinec: Vojtek - Krajíček, Hrabal, Zíb„ Hudec, P. Hořava, Lojek - Kohn, McGregor, M. Růžička - D. Květoň, Peterek, Adamský - Polák (25. Polanský), Bonk, Varaďa. Trenéři: Marek a B. Kopřiva.

 

Právě se děje

Další zprávy