Vary doma poprvé vyhrály. Vítkovice porazily Zlín

Tomáš  Kubánek Tomáš Kubánek
10. 10. 2010 21:10
Vítkovice - Zlín 5:2, K. Vary - M. Boleslav 2:1 sn
Foto: Reuters

Praha - Hokejisté Vítkovic porazili v předehrávce 10. kola na svém ledě Zlín 5:2 a poskočili na druhé místo extraligové tabulky před regionálního rivala z Třince.

Polepšily si rovněž Karlovy Vary, které naopak dohrávaly 8. kolo. Mladou Boleslav sice porazily až po samostatných nájezdech, ovšem i to jim pomohlo postunout se na devátou příčku.

Čtěte také:
Další hvězda na odpis. Ve Spartě končí i Ručinský
V extralize vládli hosté. Kladno letos poprvé zvítězilo

Vítkovičtí začali aktivněji a po několika neproměněných šancích se v 8. minutě dočkali úvodní branky. Na Svačinovu trefu navázal v polovině zápasu Huna, kterému na přesnou Ujčíkovu přihrávku stačilo vhodně nastavit hokejku.

Hosté však ještě do druhé sirény srovnali. Nejprve snížil v oslabení Vlach a o chvíli později využil už vlastní početní výhodu Köhler.

Domácí se však nenechali srazit na kolena, ve třetí části znovu přitopili pod kotel a třemi góly strhli vedení znovu na svou stranu. Tentokrát už definitivně.

Úvodní branku v Karlových Varech vstřelili hosté. Domácí tak potvrzovali, že se jim letos před vlastními fanoušky příliš nedaří. Mladá Boleslav se ujala vedení zásluhou Pabiškovy trefy při dvojnásobné přesilovce.

Zatímco v úvodní třetině měli několik gólů na holi Energetici, v prostřední části byla lepší Boleslav. Přesto slavili branku paradoxně domácí. Ve 26. minutě sice rozhodčí po konzultaci s kolegou u videa neuznali Pechovu branku pro předešlou přihrávku rukou, o devět minut později však Kumstát už srovnal regulérním způsobem.

Nejvíc muselo vyrovnání mrzet Divíška, který pár minut předtím neproměnil trestné střílení. Přestože Handlovský ještě dvakrát trefil tyč, další branka už nepadla, a tak se muselo rozhodovat v samostatných nájezdech. V nich zajistil Varům první domácí vítězství Košťál.

Výsledky hokejové extraligy:

Dohrávka 8. kola:

HC Energie Karlovy Vary - BK Mladá Boleslav 2:1 po sam. nájezdech (0:1, 1:0, 0:0 - 0:0)
Branky a nahrávky:
35. Kumstát (Košťál), rozhodující sam. nájezd Košťál - 17. Pabiška (Žabka). Rozhodčí: Trombík, Pešina - Rozlílek, Lhotský. Vyloučení: 4:8. Využití: 0:1. Diváci: 3223.

Předehrávka 10. kola:

HC Vítkovice Steel - PSG Zlín 5:2 (1:0, 1:2, 3:0)
Branky a nahrávky:
8. Svačina (Huna, Burger), 28. Huna (Ujčík, Burger), 50. Huna (Káňa), 53. Malík (Burger), 56. Vrána (Pohl, Trnka) - 37. Vlach (Rachůnek), 40. Köhler (Balaštík, Leška). Rozhodčí: Souček, Turčan - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 6:7, navíc Ujčík 10 min. Využití: 2:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 4174.

 

Právě se děje

Další zprávy