´Na Šulce deku a seřezat ho!´ A Hašek má další pokutu

Tomáš  Kubánek Tomáš Kubánek
16. 9. 2010 15:00
Český brankář svým výrokem poškodil jméno extraligy
Na Dominika Haška se snáší jedna aféra za druhou
Na Dominika Haška se snáší jedna aféra za druhou | Foto: Zuzana Hronová

Praha - Přestože je brankář Spartaku Moskva Dominik Hašek mimo domácí hokejové vody už několik měsíců, bude zřejmě muset české extralize platit další pokutu.

Valná hromada Asociace profesionálních klubů totiž potrestala Pardubice, kterým pětačtyřicetiletý gólman v minulé sezoně pomohl k mistrovskému titulu, pokutou 150.000 korun za Haškova březnová vyjádření na adresu ředitele soutěže Stanislava Šulce.

Podle zástupců jednotlivých týmů totiž poškodil dobré jméno extraligy.

Čtěte také:
Za zničení poháru můžu já, přiznal Dominátor. Zaplatí?
70 tisíc na opravu poháru ať dá Hašek, zní z Pardubic
Mistrovský pohár byl v Pardubicích opět poškozen

Stejný finanční postih utrpěl východočeský klub za poškození mistrovského poháru, ke kterému došlo na Haškově soukromé akci, přičemž náklady na opravu trofeje stály dalších 70.000 korun.

A tak to vypadá, že se suma, kterou bude muset hrdina z Nagana zaplatit, vyšplhá až k částce 370.000 korun.

Hašek: Na Šulce hodit deku a seřezat ho

Poškození dobrého jména extraligy se měl Hašek dopustit otevřenou kritikou Stanislava Šulce, tehdějšího šéfa disciplinární komise. Ta totiž potrestala libereckého Milana Bartoviče za faul na Martina Tůmu z Českých Budějovic, jemuž slovenský útočník šlápl u mantinelu na nohu a poranil mu kotník, pouze jednozápasovým distancem. "Kdyby Standa Šulc přišel do pardubické kabiny, hodili bychom na něj deku a všichni ho seřezali," řekl tehdy Hašek v narážce na směšnou výši postihu.

Šulc chtěl neprve aféru smést se stolu, ovšem APK se případem chtěla zabývat. "Informoval jsem členy valné hromady, že to nechci dále řešit, neboť se mě to osobně týká. Nechci, aby to bylo vnímáno jako moje osobní msta vůči Haškovi. Valná hromada to však neakceptovala a dala mi za úkol, že tak mám v intencích řádů učinit," řekl Šulc.

Hašek se o tom, že dostal další pokutu, dozvěděl od manželky, která převzala v Česku doporučený dopis od zástupců Pardubic. "Beru to jako fakt. Nepřijímám to však lehce. Pouze jsem v jednom článku vyjádřil svůj názor a své pocity," uvedl Hašek pro deník Sport.

O tom, zda se proti celé kauze odvolá, ještě nemá jasno. "Než se rozhodnu něco podniknout, musím se projít minulostí, zjistit si další případy, kdo a jak byl trestaný. Dlouho jsem v extralize nehrál, takže nemám přehled o sankcích," vysvětlil.

 

Právě se děje

Další zprávy