Hokejová Sparta rozdrtila v European Trophy Färjestad

Jakub Šafránek Jakub Šafránek
18. 8. 2010 21:43
Sparta - Färjestad 5:1 (0:0, 2:0, 3:1)
Martin Ručinský.
Martin Ručinský. | Foto: Jan Beneš - www.sporting-photo.com

Praha - Pohodlnou výhrou 5:1 nad Färjestadem ve středu vstoupili do série domácích utkání přípravného turnaje European Trophy hokejisté pražské Sparty.

Holešovický celek si připsal třetí výhru ze čtyř zápasů v této soutěži a momentálně vede tabulku divize Capital před Jokeritem Helsinki a Adlerem Mannheim.

Čtěte také:

Sparta po prohře s IFK porazila Jokerit a má šest bodů
Hokejisté Sparty vstoupili do European Trophy výhrou

Po nevýrazné první třetině se zhruba v polovině zápasu do vedení dostala Sparta, když po skvělé kolmé přihrávce Lukáše Bolfa ze samostatného úniku skóroval Ondřej Kratěna. Ostřílený forvard se zakončením neměl problém, když brankáře Jonase Sparringa zkušeně vymíchal.

Druhý gól Holešovických přidal v poslední minutě prostřední části Dominik Pacovský po parádně sehraném tandemu s Michaelem Zacpálkem.

„Před druhou třetinou jsme si řekli, že je budeme víc dohrávat a že budeme chodit do brány. Vyšlo to," komentoval zlepšenou hru Sparty v druhé části útočník Radek Smoleňák.

Pöpperle přišel o shutout tři sekundy před koncem

Färjestad se na začátku třetí třetiny vrhl do útoku, ale více jak tyč Christiana Berglunda z něj nakonec nevytěžil. Sparta navíc v přesilovce v polovině třetí části Petrem Macholdou přidala třetí gól.

Foto: hcsparta.cz

Čtvrtou branku o chvíli později vsítil Radek Smoleňák, který využil nedorozumění mezi brankářem a obránci Färjestadu a pohodlně zakončoval do prázdné branky.

„Gólman se špatně domluvil se spoluhráčem a já jsem se snažil dostat puk rychle do branky," popsal klíčový moment Smoleňák. „Lízlo si to o tyč. Ale zaplaťbůh za to. Kdybych neproměnil, od kluků bych si něco vyslechl."

Debakl švédského celku pak v 53. minutě dokonala další letní posila Sparty Marek Bartanus. Alespoň čestného úspěchu se tři sekundy před koncem dočkali i hosté, kteří Antonem Grundalem snížili na konečných 5:1.

Hokejový turnaj European Trophy:

Divize Capital:

HC Sparta Praha - Färjestad BK 5:1 (0:0, 2:0, 3:1)

Branky a nahrávky: 30. Kratěna (Bolf), 40. Pacovský (Zacpálek), 47. Macholda (Kůrka, Broš), 50. Smoleňák, 53. Bartánus (Kafka) - 60. Aslund (Brodin). Rozhodčí: Šindler, Fraňo. Vyloučení: 6:5. Využití: 1:1.

Sestava Sparty: Pöpperle - Bolf, O'Brien, Gulaši, Jan Hanzlík, Macholda, Zacpálek, Žovinec - Kůrka, Broš, Ručinský - Kratěna, Výborný, Smoleňák - Kafka, Hromas, Bartánus - Tůma, Podlešák, Pacovský. Trenéři: Volek a Holaň.

Jokerit Helsinky - IFK Helsinky 3:1.

Divize Central:

TPS Turku - Kärpät Oulu 4:3 v prodl. (Plíhal 2+0 - Sičák 2+0).

 

Právě se děje

Další zprávy