Reichel a Šlégr zakončili kariéru velkolepou exhibicí

Red Spo, ČTK
30. 7. 2010 21:35
Albi team - Guma team 11:11
Foto: Ludvík Hradilek

Litvínov - Hokejisté Robert Reichel a Jiří Šlégr se v pátečním exhibičním duelu rozloučili s aktivní kariérou.

Litvínov jejich dresy s čísly 22 a 19 vyřadil z užívání a vyvěsil je pod strop haly ke čtrnáctkám dalších legend severočeského klubu Ivana Hlinky a Miroslava Kluce.

Exhibice Albi teamu (Reichel) a Guma teamu (Šlégr) skončila nakonec smírně 11:11. Následné samostatné nájezdy vyhrál Guma team 3:2.

Zimní stadion Ivana Hlinky byl již několik dnů před utkáním vyprodaný a příchod hráčů na led provázely mexické vlny obíhající sedmitisícové hlediště. "Děkujeme všem divákům, kteří přišli, a doufáme, že budou v takovém počtu chodit i na extraligu," ocenil zájem fanoušků Reichel.

Čtěte také:
Potvrzeno: Málek jde do Vítkovic na roční hostování
Hokejovou Kometu posílí mistr světa Marek Kvapil
Veterán Ručinský prodloužil smlouvu se Spartou

Následovalo představení všech hráčů, přičemž největšího aplausu se kromě dvou hledištěm vytleskaných oslavenců Reichla se Šlégrem dočkali Jaromír Jágr, Martin Straka a bývalá opora Litvínova Jordanis Karagavrilidis. Směs potlesku a pískotu zazněla jen při nástupu Ručinského, jemuž mnozí příznivci Severočechů stále zazlívají návrat z NHL do pražské Sparty.

Reichlové dali dohromady celý útok

Samotnému utkání zpočátku vládli brankáři Orct s Fraňkem. V deváté minutě se mohl první z oslavenců Reichel zapsat do střelecké listiny, ale těsně minul. Trefu si schoval až na polovinu 14. minuty, kdy dovršil obrat svého týmu na 2:1. A i proto, že gólman Franěk vychytal Jágrovo sólo, vedl po první třetině Albi team 4:1.

Robert Reichel
Robert Reichel | Foto: Michael Mareš

V polovině utkání se dočkal i druhý velikán uzavírající kariéru Šlégr a odstartoval tak své střelecké představení. Krátce před druhou přestávkou právě Šlégr vyrovnal na 5:5, ale Albi team ještě posunul zpět do vedení Procházka.

Do třetí třetiny nastoupil i Reichlův syn Kristián, Albi tým sestavil rodinný útok Reichel - Reichel - Reichel a vzápětí také utekl až na tříbrankový rozdíl. Syn slavného otce se mohl zapsat mezi střelce ve 45. minutě, jenže rozezvučel pouze tyč. Svého úspěšného zásahu se ale dočkal krátce poté, co Šlégr uzavřel hattrick.

Pálffy poté završil "desítku" Albi teamu. Ve 49. minutě se Robert Reichel ukázal jako správný otec, když Prachařův faul na svého potomka ztrestal tygřím skokem na provinilcova záda, jehož výsledkem byla vzájemná potyčka, která však skončila podobně jako začala - s úsměvem na tvářích obou aktérů.

Nájezdy rozsekl Guma

Góly Ručinského a Proroka vrátily Guma team do hry, ale poté se znovu trefil Kristián Reichel a do remízy se zdálo být daleko. Jenže Albi team se nad soupeřem slitoval, sáhl k power play a i s přispěním pozastavené časomíry bylo krátce před koncem díky třem gólům během čtyř vteřin vyrovnáno na 11:11. Šlégr nakonec vstřelil pět branek.

Jiří Šlégr
Jiří Šlégr | Foto: Michael Mareš

V nájezdech se objevil i Jágr, svou trefu řádně oslavil a dorovnal tak stav po úvodním zásahu Pálffyho. Pak už se přetahovali jen oba oslavenci. Na závěr základní série nedal ani jeden z nich, poté se naopak oba trefili. Ve třetích pokusech Šlégr zavěsil parádně o horní tyčku, a protože Reichel nedal, Guma team mohl slavit alespoň malé vítězství.

Po společném focení všech aktérů si Reichel se Šlégrem vychutnali slavnostní kolečko, po němž oba společně symbolicky odzvonili svému působení na ledě skrze zvon zavěšený pod stropem haly. "Zápas skončil, kariéra skončila a my si moc vážíme, že jste přišli," řekl Šlégr a nezapomněl i na poděkování tragicky zesnulému Hlinkovi.

Exhibiční rozlučkový zápas Roberta Reichela a Jiřího Šlégra v Litvínově:

Albi team - Guma team 11:11 (4:1, 2:4, 5:6)
Branky:
45. a 59. K. Reichel, 13. Nikolov, 14. R. Reichel, 15. Patera, 19. Vlasák, 25. Chára, 39. Procházka, 44. Lukeš, 44. Lála, 48. Pálffy - 30., 39., 45., 60. a 60. Šlégr, 58. a 60. Prorok, 11. Dejdar, 22. F. Kaberle, 31. Beránek, 55. Ručinský. Diváci: 7000 (vyprodáno). Nájezdy: Albi team - Guma team 2:3 (Pálffy, R. Reichel - Šlégr 2, Jágr).

Albi team: Franěk (30. Hübl ml.) - Chára, T. Kaberle, Pilař, Musil, Škoula, Karagavrilidis, Mrázek, Nikolov - Lála, R. Reichel, Pálffy - Vlasák, Patera, Procházka - Lukeš, Dopita, Prospal - M. Reichel, Hübl st., Kysela - K. Reichel. Trenéři: Lener, Augusta, Černý.

Guma team: Orct (30. Pinc) - Šlégr, Prachař, Bubla, F. Kaberle, Kroupa, Hranáč, Vopat, Weissmann - Jágr, Straka, Ručinský - Dejdar, Beránek, Kašťák - Jeřábek, Výborný, Prorok - Rosol, Kučera, Zíma. Trenéři: Beránek st., Ručinský st., Kokrment.

 

Právě se děje

Další zprávy