Hokejovou Spartu posílil další zámořský obránce

Sport Sport
14. 7. 2010 17:16
Do Holešovic zamíří Američan Brian Salcido
Foto: hcsparta.cz

Praha - Další zámořskou posilu defenzivy ohlásila ve středu odpoledne pražská hokejová Sparta, do jejíchž obranných řad zamířil po Kanaďanovi O´Brienovi americký bek Brian Salcido. V Holešovicích podepíše smlouvu na jednu sezonu.

„Angažováním Salcida jsme splnili záměr získat do naší defenzivy ještě jednoho obránce, což jsme dříve avizovali. Složení obránců se nám tak podařilo personálně doplnit a nyní jej považujeme za uzavřené," uvedl v tiskové zprávě Petr Bříza, generální manažer Sparty. „Samotná jednání s Brianem byla velice rychlá a on sám se do Prahy velice těší."

Čtěte také: Pöpperle se vrací do Sparty, Plzeň přijde o jedničku

Pětadvacetiletý hráč doposud působil v nižších zámořských soutěžích, ale již nakoukl i do slavné NHL, kde si v dresu Anaheimu Mighty Ducks připsal ve dvou utkáních předminulého ročníku jeden bod.

V minulé sezoně si za tým Manitoba Moose v AHL připsal v 68 startech solidních osmnáct bodů, ovšem ve statistice +/- zaznamenal nelichotivých -11.

„Máme na něj kvalitní reference. Brian je tvořivým obráncem s dobrým bruslením. V minulých sezonách si pravidelně připisoval kanadské body a schopnost podpořit ofenzivu od něj budeme očekávat i ve Spartě," tvrdí přesto Bříza.

 

Právě se děje

Další zprávy