Sponzor zlínského hokeje se pře s ParisSG. Kvůli doméně

ČTK ČTK
26. 5. 2010 15:30
Jak zlínský klub tak Pařížané chtějí doménu psg.eu
Mateja Kežman se raduje z branky do sítě Santanderu
Mateja Kežman se raduje z branky do sítě Santanderu | Foto: Sport

Praha - Česká stavební společnost PSG se pře se slavným fotbalovým klubem Paris St. Germain o internetovou doménu psg.eu.

Firma, která staví například Kongresové centrum ve Zlíně a sponzoruje místní hokej, má adresu zaregistrovanou, fotbalový tým ji ale chce pro sebe. Informuje o tom dnešní Mladá fronta Dnes (MfD) pro Zlínský kraj.

Hlavně v západní Evropě si sportovní fanoušci pod zkratkou PSG vybaví zkratku pařížského klubu, který v letošní sezoně vyhrál Francouzský pohár. Díky shodným iniciálám jsou nyní česká firma a francouzský klub ve sporu.

Čtěte také: Přeci jen do KHL? Hradec má šance stále otevřené

"Určitě se nějak domluvíme. Nevidím důvod, proč bychom se měli s takovým klubem přetahovat," řekl MfD místopředseda představenstva PSG Juraj Surovič. Podle listu je v právu zlínská společnost, která tuto internetovou adresu používá.

Jako první si ji zaregistrovala a čekala, jestli se neobjeví další zájemce. Ale protože ve stanovené lhůtě se nikdo neozval, adresu získala pro sebe. Francouzi však zavolali s tím, že psg.eu chtějí pro sebe.

Surovič poznamenal, že námitka přišla s velkým odstupem. Přesto se nebrání dohodě.

"Domlouváme se na tom, na co se bude registrace vztahovat. K dohodě dojde i díky tomu, že obě společnosti se věnují různým oborům. Zlínské PSG navíc nemá fotbal ve svém sponzorském portfoliu," doplnil Surovič s tím, že prioritou firmy je hokej a motorismus.

 

Právě se děje

Další zprávy