Hotovo: Reprezentant Hubáček posílí Kometu Brno

Red Spo, ČTK
11. 1. 2010 13:08
Hubáček za Kometu nastoupí už v pátek

Brno - Hokejový reprezentant Petr Hubáček přestupuje z Vítkovic do Brna. Mezi kluby dnes došlo k definitivní dohodě, třicetiletý útočník v Kometě podepsal dlouhodobý kontrakt a za poslední tým extraligy poprvé nastoupí v pátek proti Plzni. Opačným směrem putuje útočník Pavel Selingr.

Transfer byl už minulý týden na spadnutí. Hubáček, jemuž ve Vítkovicích měla po sezoně skončit smlouva, byl domluvený s vedením Komety a čekal, až vzájemnou dohodu vyladí kluby. To se stalo dnes.

"Na jednu stranu se hrozně těším domů do Brna, na druhou stranu se mi z Vítkovic neodchází lehce, protože jsem tady strávil spoustu hezkých let," řekl ČTK útočník českého národního celku.

Čtěte také: Kladno odrazilo atak Komety, Plzeň vyhrála na Spartě

Nováček extraligy ulovil výraznou posilu pro těžký závěr sezony a boj o záchranu extraligové příslušnosti. Naopak Vítkovice přišly o levé křídlo elitní formace a 29 kanadských bodů, které Hubáček dosud nastřádal za 10 gólů a 19 asistencí.

Generální manažer a kouč Alois Hadamczik už v pátek připustil, že Hubáčkův odchod částečně souvisí i s napjatou finanční situací. "Nezastírám, že klub nemá na rozhazování," konstatoval Hadamczik po pátečním extraligovém souboji s Karlovými Vary.

Součástí kompenzace je podle informací z webu Komety také hostování útočníka Pavla Selingra, který bude ve Vítkovicích působit do konce sezony.

Jednatřicetiletý útočník opráší spolupráci s koučem Hadamczikem, oba se v klubu společně setkali už v úvodu tisíciletí a pro ostravský celek vybojovali extraligové stříbro. Selingr si polepší, protože poslední měsíc prožil na hostování v prvoligové Olomouci.

Účastník dvou světových šampionátů Hubáček strávil ve Vítkovicích s přestávkami téměř deset sezon. Dva roky působil v zámoří, kde si zahrál i šest zápasů v NHL za Philadelphii. Necelý rok pobyl ve Zlíně a ruském Nižněkamsku, připsal si i krátkodobé angažmá v play off ve švýcarském Bernu.

Znamenitý bruslař kývl na nabídku z rodného města i přesto, že tím může přijít o místo v reprezentaci. Kometa má přes šňůru úspěšných výsledků na play off stále odstup třinácti bodů a pravděpodobně ji čeká boj ve skupině o udržení.

"S tím jsem smířený, i tohle jsem bral v potaz. V play off je člověk daleko více na očích, hraje se o medaile, je to sledovanější a samozřejmě i blíže do nároďáku. Ale seběhlo se to takhle a já si vybral návrat do Brna," dodal Hubáček.

 

Právě se děje

Další zprávy