Vítkovice si drží třetí místo. Třinec zdolal Liberec

Sport Sport, Red Spo
22. 12. 2009 19:42
Třinec - Liberec 5:4, Č.Budějovice - Vítkovice 3:4sn
Bude se Třinec radovat z postupu do play-off nebo smutnit ze sestupu do play-out?
Bude se Třinec radovat z postupu do play-off nebo smutnit ze sestupu do play-out? | Foto: Aktuálně.cz

Praha - Hokejisté Třince zvítězili v úterní předehrávce čtyřiatřicátého kola O2 extraligy na domácím hřišti nad Libercem 5:4 a posunuli v nedohrané tabulce s devětapadesáti body na čtvrté místo. 

Liberec zůstává i nadále na příčce šesté, přičemž ji ve středu může předskočit pražská Slavia, která dohrává svůj zápas na ledě posledního Brna.

Čtěte také: Zlín zůstává v čele tabulky. Plzeň přestřílela Slavii

Oceláři byli od začátku aktivnější, ovšem po dvou neproměněných šancích Bonka udeřilo nejprve na druhé straně. Během přesilové hry se po odražené střele prosadil Milan Bartovič.

Třinec svého soupeře zmáčkl, ale vyrovnat se mu podařilo až v závěru první části, přičemž také využil početní převahu. O vyrovnávací branku se během závaru postaral Ladislav Kohn.

Rozhodující chvíle nakonec přišly v prostředním dějství. Už po dvou odehraných minutách totiž dokonal obrat Roman Tomas a uklidněný Třinec rázem přidal další zásahy z holí Poláka a Růžičky.

Severočechy sice zkusil dostat zpět do hry druhým gólem Bartovič, jenže domácí šli ještě před druhou přestávkou znovu do tříbrankového vedení. To jim vrátil David Květoň.

Liberec tak už jen stihl v závěru korigovat konečný výsledek díky Čakajíkovi a Dernerovi. Prodloužení si už však hosté vybojovat nedokázali.

Uspěly také Vítkovice, které zdolaly po samostatných nájezdech v Českých Budějovicích 4.3. Hrdinou střetnutí se stal především hostující útočník Marek Kvapil, jenž se bodově podílel na všech brankách svého týmu.

Jihočeši naopak v utkání ukončili své čekání na gól. Tato nepříjemná bilance se nakonec zastavila na 155 minutách, když ji v závěru první části prolomil Tibor Melichárek

Výsledky:

HC Oceláři Třinec - Bílí Tygři Liberec 5:4 (1:1, 4:1, 0:2)
Branky:
20. Kohn (Hrabal, Růžička), 23. Tomas (Seman, Výtisk), 24. Polák, 26. M. Růžička (Kohn, Polanský), 33. Květoň (Peterek) - 12. Bartovič (Malkamäki), 29. Bartovič (Kašpařík), 54. Čakajík (Jech, Špaček), 60. Derner (Matějovský, Hunkes)
Počet diváků: 3249
Třinec: Hamerlík (Duba) - Hrabal, Zíb, Seman, Malec, Cartelli, Výtisk, Andersons, Lojek - M. Růžička, Polanský, Kohn - D. Květoň, Peterek, Martynek - Tomas, Bonk, Polák - Hampl, Kanko, Pospíšil.
Liberec: Leinonen (Nedvídek) - Čakajík, Jareš, Hunkes, Malkamäki, Derner, Holub, J. Moravec, Rýgl - Klimenta, Blatný, Jech - Bartovič, Urban, Kašpařík - Skalický, Matějovský, Špaček - Bárta, Bulíř.
Zápas jsme sledovali minutu po minutě ON-LINE ZDE:

HC Mountfield - HC Vítkovice Steel 3:4sn (1:1, 1:1, 1:1)
Branky:
20. Melichárek (Sailer), 22. Kotaška (Šimánek), 49. Ptáček (Gřegořek, Vak) - 11. Ujčík (Kvapil), 39. Kvapil (Hruška), 45. Ujčík (Hruška, Kvapil), Rozh. nájezd Kvapil
Počet diváků: 4658
Č.Budějovice: Turek (Hrubec) - Ptáček, Tůma, Snopek, Gřegořek, Melichar, Kotaška - Hudec, Vak, Veselý, Květoň, Mikeska, Gulaš, Melichárek, Šimánek, Sailer, Kortla, Mertl, Hřebejk, Micka
Vítkovice: Štěpánek (Šindelář) - Sičák, Trnka, Rehák, Jurečka, Kuboš, Barinka, Stehlík - Hubáček, Ujčík, Vrána, Svačina, Hruška, Šedivý, Štefanka, Treille, Strapáč, Klimek, Szturc, Burger, Kvapil.
Zápas jsme sledovali minutu po minutě ON-LINE ZDE:

 

Právě se děje

Další zprávy