Hnilička Spartu neposílí. Míří ke konkurenční Slavii

ČTK, Red Spo
9. 12. 2009 10:18
Hnilička již v Edenu trénuje
Milan Hnilička.
Milan Hnilička. | Foto: Reuters

Praha - Milan Hnilička podle všeho posílí pražskou Slavii. Trojnásobný světový šampion se v předešlých týdnech připravoval s konkurenční Spartou, ale od středy trénuje v Edenu a se Slavií by měl i podepsat smlouvu.

"Jsme předběžně domluveni na podmínkách smlouvy, kterou bychom měli do konce týdne podepsat," řekl ČTK hráčův zástupce Aleš Volek ze společnosti Alvo Sports Management a potvrdil informace, které přinesl deník Sport.

S generálním manažerem a trenérem Slavie Vladimírem Růžičkou se Volek na všem dohodl v úterý.

Čtěte také: Hnilička po dlouhé pauze zase chytá. Zkouší ho Sparta

Dohodu potvrdil i Růžička. "Do závěrečných bojů sezony potřebujeme zkušeného brankáře. Milan má něco za sebou, i když rok nechytal. Má chuť a myslím si, že bude chtít všem dokázat, že na to má," řekl Růžička.

Počítá s tím, že by Hnilička naskočil do extraligy po blížící se reprezentační přestávce. "Chci, aby nejprve absolvoval pár tréninků s týmem," uvedl.

Hnilička chytal zápas naposledy před rokem

Hnilička naposledy nastoupil k soutěžnímu utkání v prosinci loňského roku, poté přerušil ze zdravotních důvodů kariéru.

Druhou polovinu minulé sezony následně vynechal s odůvodněním, že trpí únavovým syndromem a v létě se dohodl s Libercem na předčasném ukončení smlouvy.

Šestatřicetiletý gólman se ale poté připravoval na návrat do vrcholového sportu a od 22. listopadu začal trénovat na Spartě. Ta mu však žádnou smlouvu nenabídla.

"Byli jsme domluveni, že tam bude trénovat, ale přiznávám, že jsme si mysleli, že by to mohlo dopadnout," uvedl Volek.

Aktuálně to tak vypadá, že Hnilička se stane novou jedničkou Slavie, která má problémy s nevyrovnanými výkony trojice Stanislav Neruda, Robert Slipčeno, Dominik Furch.

Ve Slavii může na střídavý start chytat i Orct

V minulých dnech se spekulovalo o tom, že by do pražského klubu mohl z Brna zamířit Jiří Trvaj, ten ale i nadále chytá za Kometu.

Slavia v minulých dnech získala do svého kádru formou střídavého startu dalšího zkušeného brankáře Zdeňka Orcta, jenž jinak působí v prvoligovém Ústí nad Labem.

"S Robertem Kyselou (generální manažer Ústí) jsme na tom domluveni už od léta. V minulém týdnu jsem to jen dořešili. Zdeněk u nás může odchytat 26 zápasů," řekl Růžička.

Devětatřicetiletý Orct bude ve čtvrtek s týmem trénovat a teoreticky může zasáhnout i do zápasů proti Kladnu a Plzni.

 

Právě se děje

Další zprávy