Zlín se dotáhl na čelo. Pardubice však padly v Liberci

Sport Sport, Red Spo
3. 12. 2009 21:31
Litvínov - Zlín 2:4, Liberec - Pardubice 2:1
Hokejisté Zlína vyhráli v Litvínově
Hokejisté Zlína vyhráli v Litvínově | Foto: Tomáš Adamec, Aktuálně.cz

Praha - Hokejisté Zlína zvítězili ve čtvrteční předehrávce třicátého kola O2 extraligy na hřišti Litvínova 4:2 a znovu se dotáhli na čelo tabulky. Moravanům tak zatím patří se čtyřiapadesáti body třetí místo

Možnost přiblížit se vedoucím Vítkovicím naopak nevyužily Pardubice. Ty totiž pro změnu neuspěly v Liberci, kde padly 1:2.

Východočeši měli přitom neměli zápas špatně rozehraný. V třicáté minutě sice inkasovali z hole Jana Plodka, ovšem dokázali se okamžitě sebrat a vyrovnat.

Čtěte také: Vítkovice zůstávají v čele. Turek má další čisté konto

Hned o minutu později totiž srovnal chytrou tečí Tomáš Divíšek. A nerozhodný stav držel i přes velké množství šancí na obou stranách až do samotného závěru.

Tam navíc hosté měli možnost pětiminutové přesilové hry, ovšem tato výhoda jim vůbec nepomohla. Ba naopak. Deset vteřin před koncem totiž vlétl do nekoncentrované pardubické obrany Milan Bartovič a strhl šťastnou ranou vítězství na domácí stranu.

To Zlín začal zápas na ledě Litvínova lépe a do vedení šel už po osmi minutách, kdy se trefil z přesilové hry Jaroslav Balaštík.

Severočeši ve druhé části vyrovnali, ale stav 1:1 vydržel z jejich pohledu jen dvanáct vteřin. Hostům totiž vrátil okamžitě vedení zpět Pavel Kubiš.

A když tentýž hráč společně s Bedřichem Köhlerem přidali v poslední části další branky, bylo jasné, že Litvínov na body nedosáhne. Nic na tom nezměnila ani dodatečná branka Karla Pilaře tři a půl minuty před koncem.

Výsledky:

HC Benzina Litvínov - PSG Zlín 2:4 (0:1, 1:1, 1.2)
Branky:
32. Lukeš (Kroupa), 57. Pilař (Stříteský) - 5. Balaštík (Hamrlík, Leška), 32. Kubiš (Sivák), 43. Kubiš, 49. Köhler (Kučný)
Počet diváků: 3814
Litvínov: Franěk (J. Hübl) - Pilař, Kroupa, Skuhrovec, Švarný, Punčochář, Gureň, Stříteský, Kubát - Jánský, Reichel, Lukeš, Kubinčák, V. Hübl, Jenáček, Černý, Vopat, Trávníček, Majdan, Gerhát, Heinisch, Bojer.
Zlín: Sedláček (Štůrala) - Bořata, Hamrlík, Kučný, Linhart, Lučka, Míka, Nosek, Švrček - Balán, Balaštík, Čech, Důras, Finsterle, Kohler, Kubiš, Leška, Ondráček, Rachůnek, Sivák, Vlach.
Zápas jsme sledovali minutu po minutě ON-LINE ZDE:

Bílí Tygři Liberec - HC Eaton Pardubice 2:1 (0:0, 1:1, 1:0)
Branky
: 30. Plodek (Klimenta, Víšek), 60. Bartovič (Podkonický) - 31. Divíšek (Buchtele)
Počet diváků: 5637
Liberec: Pinc - Čakajík, Holub, Derner, Rýgl, Malkamäki, Jareš, Hunkes - Bartovič, Špaček, Klimenta, Matějovský, Podkonický, Dušek, Plodek, Blatný, Bárta, Jech, Víšek, Urban.
Pardubice: Růžička - Křetinský, Kočí, Kolář, Havíř, Jillson, MacKenzie, Drtina, Pilař, Špirko, Somík, Zahorna, Divíšek, Bláha, Sýkora, Kousal, Pivko, Pineault, Semorád, Buchtele
Zápas jsme sledovali minutu po minutě ON-LINE ZDE:

 

Právě se děje

Další zprávy