Ze Sparty spadla deka. S novými kouči ještě neprohrála

Jakub Šafránek Jakub Šafránek, yac
14. 11. 2009 11:16
Hokejisté Sparty si připsali třetí vítězství v řadě
Sparta nastoupila na vítěznou vlnu.
Sparta nastoupila na vítěznou vlnu. | Foto: Tomáš Adamec, Aktuálně.cz

Praha - Jako by noví trenéři hokejové Sparty chtěli dokázat otřepané rčení o novém koštěti, které dobře mete. V pátek totiž Holešovičtí potřetí pod novým vedením vyhráli za tři body, když si doma poradili s Litvínovem 5:3.

Před příchodem Davida Volka a Miloše Holaně přitom dokázali ve dvaceti kolech vyhrát s plným bodovým ziskem pouze čtyřikrát, přičemž dvakrát to bylo na úkor zpočátku se trápící brněnské Komety.

Špatný úvod sezony završily čtyři prohry v řadě a trenérské duo Hynek - Výborný si muselo sbalit kufry. Od té doby Sparta jen vyhrává, když si poradila s Karlovými Vary, Třincem a včera právě s Litvínovem.

Čtěte také: Zlín zdolal brněnskou Kometu. A vrací se na první místo

"Nedokážu si vysvětlit, proč předtím na nás ležela deka, psychika byla dole a zápasy, které jsme prohrávali, jsme nedokázali otočit," prohlásil na webu Sparty po zápase s "Chemiky" Petr Ton, který si připsal v utkání tři body.

"Změna je, že i když jsme ve druhé části nehráli ideálně, měli spoustu času v oslabení a nemohli jsme se chytit v tempu, tak nastal zlom především v tom, že najednou máme vnitřní sílu a více si věříme a dokážeme utkání otočit," dodal nejlepší střelechráč extraligy.

Sparta utkání s Litvínovem otočila ve třetí třetině

Spartu po nástupu nových trenérů zdobí právě silná třetí třetina. Všechna tři utkání pod novým vedením rozhodla ve svůj prospěch ve třetím dějství, přičemž proti "Chemikům" poslední část ovládla hned třemi brankami.

Souboj o puk v rohu kluziště.
Souboj o puk v rohu kluziště. | Foto: Ondřej Besperát

"Odehráli jsme perfektní třetí třetinu, kde jsme to zlomili, a jsme za to rádi. Byli jsme o gól vzadu, potřebovali jsme vyhrát a šli jsme za tím," prohlásil po zápase dvougólový střelec Ondřej Kratěna, jemuž k brankám pomohly především chyby hostující obrany.  

"Za šedesát minut jsme vytvořili tolik hrubek, že jich bylo na jeden zápas opravdu hodně. Když vezmu první dva góly Sparty, tak Ondra Kratěna dostal takové přihrávky, že by je nedostal ani od vlastních beků," komentoval litvínovské chyby kouč Jiří Kučera.

Další utkání hraje Sparta v neděli na Kladně, jenž sice doma v úvodu sezony porazila 8:1, avšak Středočeši jsou na svém ledě o mnoho nebezpečnější.

Příští týden pak v úterý Holešovičtí doma přivítají České Budějovice, které trénuje letos ze Sparty odvolaný kouč František Výborný.

 

Právě se děje

Další zprávy