Hokejista Kůrka odchází do Slavie. Výměnou za Micku

ČTK ČTK, Red Spo
15. 10. 2009 18:55
Kůrka už prý v Budějovicích působit nechtěl

České Budějovice -  - Hokejový útočník Tomáš Kůrka odchází z Českých Budějovic do pražské Slavie. Výměnou za něj putuje na jih Čech Tomáš Micka. O výměně informoval HC Mountfield na svých oficiálních internetových stránkách.

Reprezentant Kůrka je v současné extraligové sezoně nejproduktivnějším hráčem Českých Budějovic, od 14. kola však v sestavě mužstva chyběl. Oficiálně ze zdravotních důvodů, poté však vyšlo najevo, že skutečnou příčinou byla jednání o jeho výměně do jiného klubu.

"Důvodem odchodu osmadvacetiletého forvarda byl fakt, že v Českých Budějovicích již nadále působit nechtěl, což mělo výrazný vliv na atmosféru uvnitř týmu," uvedl jihočeský klub.

Čtěte také: Mistrovské Karlovy Vary si vyšláply na lídra z Vítkovic

Kůrkovi navíc 30. listopadu končila ve stávajícím působišti smlouva. Před sezonou totiž nechtěl souhlasit se snížením kontraktu a klub jej poslal na farmu do prvoligového Tábora.

Obě strany se nakonec dohodly na kompromisu, jehož součástí bylo i zkrácení smlouvy.
"Druhým důvodem odchodu byla skutečnost, že v průběhu listopadu již žádná jiná výměna zřejmě nebyla možná," přiznali zástupci Českých Budějovic.

Hráčův zástupce Jaromír Henyš řešil další budoucnost svého klienta celý týden. Původně to vypadalo, že jeho prioritou je angažmá v Kontinentální lize.

"Tamní kluby o Tomášovi dobře vědí. Zájem byl, registroval ho můj kolega Vladimír Vůjtek mladší. Ale Tomáš očekává s manželkou narození potomka, rozhodl se, že prozatím bude pokračovat doma," řekl Henyš na webu hokej.cz.

O Kůrku se zajímaly i další extraligové celky, mezi nimiž údajně byly i Sparta nebo Liberec.

"Bylo jich šest. Vláďa Růžička (šéf Slavie) k tomu přistoupil velice seriózně, jednal přímočaře. Zatímco jiné kluby měnily stanoviska a nabízely různé hráče jako protihodnotu, Růžičkovy představy byly jasné od začátku," podotkl Henyš.

Zatímco Micka může v novém dresu nastoupit až v nedělním domácím zápase proti Plzni, neboť České Budějovice hrají utkání 16. kola již dnes na ledě Kladna, Kůrka se v novém působišti představí již v pátek, kdy Slavia zavítá do Litvínova.

 

Právě se děje

Další zprávy