Mistrovské Karlovy Vary si vyšláply na lídra z Vítkovic

Jakub Šafránek Jakub Šafránek, Red Spo, ČTK
13. 10. 2009 20:15
Vítkovice - Karlovy Vary 3:4
Karlovy Vary se radují z výhry
Karlovy Vary se radují z výhry | Foto: Ondřej Besperát

Ostrava - Domácí tvrz hokejistů Vítkovic poprvé v sezoně symbolicky dobyl mistr z Karlových Varů, který dnes v dohrávce 12. kola extraligy v Ostravě zvítězil 4:3.

Energie potvrdila vzestup formy a bodovala popáté v řadě. Vítězný gól zaznamenal v závěru druhé třetiny Kumstát. Nejnovější vítkovická posila Marek Malík ještě nenastoupila, domácí se navzdory porážce udrželi v čele nejvyšší soutěže.

Vítkovice si pro Malíka nechávaly v zápisu volné místo do posledních minut před utkáním, ale povolení ze zámoří nedorazilo včas a urostlý bek nenastoupil. Stejně tak i nedoléčený útočník Vrána. I bez nich se domácí snažili o úvodní tlak, který se ale rozbil o soustředěnou obranu Energie.

Čtěte také:

Vary uspěly na Slavii, Vítkovice se vrátily do čela
Malíka angažovaly Vítkovice. Zatím na osm zápasů

Mistr se Ostravě představil jako kompaktní soubor. K ostražité defenzivě přidal i útočnou nadstavbu. Od druhé desetiminutovky první části se těžiště hry přesunulo mnohem blíže k vítkovické brance.

Štěpánek ve 12. minutě zabránil dorážce Hluchého, ale hosty vzápětí poslal do vedení Košťál, který se bez přípravy opřel do Pechova vyhraného buly.

Vítkovicím nepomohl ani gól při hře bez brankáře

Domácí na přelomu první a druhé části přežili těžké dvě minuty v dvojnásobném oslabení. Soupeř sice rychle kombinoval v útočném pásmu, ale nestřílel z vyložených možností. Západočeši i přesto nadále výborným bruslením a nebezpečnými brejky dělali vítr v domácí obraně.

Duel mezi Pardubicemi a Vítkovicemi byl vyrovnaný, o to víc mrzela lídra tabulky prohra.
Duel mezi Pardubicemi a Vítkovicemi byl vyrovnaný, o to víc mrzela lídra tabulky prohra. | Foto: Zuzana Hronová

Podruhé udeřili dokonce v oslabení: Trnka po obtížné přihrávce od Ujčíka ztratil puk na modré čáře a rychlý výpad zakončil Kristek ukázkovým švihem pod břevno. O dva góly v jednom oslabení Kristka po několika desítkách vteřin připravila tyčka vítkovické branky, na níž skončil další průnik hostujícího útočníka.

Energie však posléze svou převahu přece korunovala potřetí, když v přesilovce napálil Čutta do sítě Pletkův pas od zadního mantinelu. Kouč Alois Hadamczik i za nepříznivého stavu postavil svůj výběr na nohy rošádami v sestavě. Tým v závěru druhého dějství chytil tempo a v rychlém sledu dostal soupeře pod tlak dvěma využitými přesilovkami.

Cestu do sítě si našel Sičákův projektil od modré čáry a za tři minuty přehodil ležícího Sáblíka Štefanka. Napětí však čtvrtým gólem znovu brzy zmírnil Kumstát, který byl nejpohotovější ve skrumáži před Štěpánkem.

Karlovarští výbornou hrou ve středním pásmu v závěru soupeře prakticky k ničemu nepustili. Třináct sekund před koncem Burger sice snížil, ale na vyrovnání už Vítkovicím nezbyl čas.

 

Právě se děje

Další zprávy