Pardubice si vyšláply na lídra tabulky Vítkovice

Jakub Šafránek Jakub Šafránek, Red Spo
1. 10. 2009 21:10
Pardubice - Vítkovice 3:2, Liberec - Slavia 2:5
Urputný bezbrankový souboj rozhodly tři góly v posledních třech minutách.
Urputný bezbrankový souboj rozhodly tři góly v posledních třech minutách. | Foto: Zuzana Hronová

Pardubice - Eaton Pardubice si v předehrávaném utkání jedenáctého kola O2 Extraligy vyšlápl na současného lídra tabulky Vítkovice.

Domácí navázali na předchozí úspěšné domácí zápasy a Vítkovice porazili góly Klejny, Sýkory a Zohorny 3:2. Za hosty snižovali Kvapil a Svačina

Vítkovice i přes prohru zůstávají v čele tabulky, Pardubice se posouvají na průběžné páté místo.

Čtěte také: Hašek se ukázal před Růžičkou. Ale chtěl chytit víc

Pardubice sice byly v první třetině zápasu horším týmem, avšak všechny pokusy Vítkovic kryl brankář Hašek. Důležité góly vstřelili "Perníkáři" v druhé části, kdy se v rozmezí pěti minut prosadili Michal Klejna a tvrdou střelou Petr Sýkora.

Vítkovice sice do třetí třetiny vlétly a domácí zatlačily, ovšem ze svého velkého náporu vytěžily nejprve jen Kvapilovu branku, která znamenala snížení na 1:2.

Pardubice ovšem v době vrcholící tlaku předvedly dobrý protiútok, v němž se prosadil střelou nad rameno Šindeláře Zohorna.

Dvě minuty před koncem pak sice stihl ještě snížit hostující Svačina, který si v brejku snadno poradil s Haškem, ovšem další góly už nepadly, a Pardubice si tak připsaly všechny tři body.

Slavia si spravila chuť s Libercem

Ve druhém čtvrtečním utkání jedenáctého kola extraligy odčinili Slávisté prohru s Pardubicemi z minulého kola, když dokázali zvítězit na kluzišti Liberce 5:2. Ten tak prohrál již počtvrté v řadě.

O výsledku Slavia rozhodla především v druhé třetině kdy dokázala vstřelit čtyři branky.

Liberec přitom v utkání od sedmnácté minuty brankou Nedorosta vedl a měl i další šance, ovšem ve druhé části dominovali Pražané.

Za hosty se postupně prosadili Endál, Červenka, Vašíček a znovu Červenka. I přestože Liberec ve třetí třetině dokázal snížit, poslední slovo měli opět Slávisté. Při liberecké power play se do prázdné branky trefil Vondrka. 

Slavia získala na ledě "Bílých tygrů" všechny tři body a v tabulce se posunula za Pardubice na šesté místo. Liberec zůstává jedenáctý.

11. kolo hokejové extraligy:

HC Eaton Pardubice - HC Vítkovice Steel 3:2 (0:0, 2:0, 1:2)

Branky a nahrávky: 25. Klejna (Divíšek, Rákos), 30. P. Sýkora (Špirko), 58. Zohorna (Koukal, Kočí) - 41. Kvapil (Krenželok), 58. Svačina (Ujčík). Rozhodčí: Stricker (Švýc.), Šindler - Charvát, Kalivoda. Vyloučení: 2:5. Bez využití. Diváci: 7105.

Utkání jsme sledovali ŽIVĚ zde

Sestavy:

Pardubice: Hašek - Kočí, Čáslava, Nakládal, Havíř, Píša, Kolář II - P. Sýkora, Špirko, Pivko - Zohorna, Koukal, Starý - Cetkovský, Genoway, Somík - Klejna, Divíšek, Rákos. Trenéři: V. Sýkora a Votruba.

Vítkovice: Šindelář - Jurečka, Rehák, Kuboš, Stehlík, Sičák, Voráček - Klimek, Burger, Hubáček - Treille, Štefanka, Krenželok - Kvapil, R. Hruška, Svačina - Ujčík, Roman, Szturc - od 41. navíc Šedivý. Trenéři: Hadamczik a Konečný.

Bílí Tygři Liberec - HC Slavia Praha 2:5 (1:0, 0:4, 1:1)

Branky a nahrávky: 17. V. Nedorost (Víšek, Kašpařík), 47. P. Nedvěd (Hunkes) - 23. Endál (Vondrka), 30. Červenka (Vašíček), 32. Vašíček (D. Hruška, Beránek), 39. Červenka (V. Růžička ml.), 59. Vondrka (Slipčenko). Rozhodčí: Fraňo, Hradil - Kis, Pavlovič. Vyloučení: 6:7. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 5434.

Utkání jsme sledovali ŽIVĚ zde

Sestavy:

Liberec: Fikrt (32. Stejskal) - Rýgl, Čakajík, J. Moravec Derner, Hunkes, Jareš, Kolmann - Klimenta, P. Nedvěd, Hlaváč - Bárta, Kašpařík, Víšek - Blatný, V. Nedorost, Špaček - Vantuch, Ondřej, Dušek, od 42. navíc Vařecha. Trenéři: Kalous a Pešán.

Slavia Praha: Slipčenko - Kadlec, Vašíček, Roth, Kolařík, Drtina, Žižka, Špelda - D. Hruška, Beránek, Tomica - Sklenář, Červenka, Branda - P. Jelínek, V. Růžička ml., Vondrka - Micka, M. Čermák, Doležal - Endál. Trenéři: V. Růžička st. a Čelanský.

 

Právě se děje

Další zprávy