Kaberle jako Hašek. Škoda začátku, litoval na Kladně

Sport Sport, ČTK, Red Spo
10. 9. 2009 9:44
Kaberle: Musíme se z toho příště poučit
František Kaberle
František Kaberle | Foto: Zuzana Hronová

Kladno - Nebyl takovým terčem zájmu jako Dominik Hašek, ale i jeho návrat do extraligy byl pozorně sledován. František Kaberle však stejně jako Hašek při svém comebacku do vlasti neuspěl.

Pětinásobný mistr světa a vítěz Stanleyova poháru z roku 2006 musel strávit porážku s mistrovskými Karlovými Vary, které už ve dvanácté minutě vedly 3:0. Přes další snahu už domácí tým promarněnou úvodní třetinu nenapravil.

"První polovinu utkání jsme hráli jako poslední přípravný zápas. Bylo to bez nasazení, nebruslili jsme a od toho se odvíjela naše hra. Ve druhé části jsme se zlepšili, snížili na rozdíl gólu. Ale příště musíme hrát podstatně lépe," podotkl Kaberle.

Čtěte také: Start extraligy: Hašek padl, Sparta i Slavia klopýtly

Do mateřského klubu se vrátil po předčasném konci angažmá v Carolině. Moc dobře ví, že z jedné prohry nelze dělat unáhlené závěry. "Byl to první zápas, musíme se poučit z chyb a soustředit se již na další utkání."

Největší letní kladenská posila ve 32. minutě faulovala unikajícího Petra Kumstáta, ale z následného trestného střílení Marek Melenovský neskóroval.

"Mohli jsme a měli jsme tento moment využít a vyrovnat, ale dostali jsme čtvrtý gól a bylo hotovo," prohlásil Kaberle.

Čtěte dále: Hašek: Měl jsem tam maličkou díru. Spokojený nebyl

 

Právě se děje

Další zprávy